Νέοι επιχειρηματίες και καινοτόμες ιδέες η κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξη

0

Τι κοινό μπορεί να έχουν μία εταιρεία που «χαρτογραφεί» το ταξίδι των καταναλωτών μέχρι την τελική αγορά, μια πλατφόρμα που βοηθάει ταξιδιώτες να οργανώσουν τις διακοπές τους, ένα online κατάστημα που μεταμόρφωσε την ελιά στο ιδανικό σουβενίρ και ένα site που παρέχει insights σε marketers; Σε πρώτη ματιά θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος «τίποτα». Αν όμως ψάξει κάποιος λίγο περισσότερο, ανακαλύπτει ότι και οι 4 αυτές ιδέες, (LinkedBusiness, ShopMind, ferryhopper.gr & Plantbox) αποτελούν τους τέσσερις πρώτους νικητές του 9ου διαγωνισμού NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

Το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας δημιουργήθηκε με στόχο την προώθηση και ενίσχυση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνονται ενημερωτικές ημερίδες, προγράμματα εκπαίδευσης και mentoring αλλά και ο διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν νέοι επιχειρηματίες με φρέσκιες ιδέες που πιστεύουν ότι μπορούν να μετουσιωθούν σε επιτυχημένες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού προκρίθηκαν 10 προτάσεις για να περάσουν στο 3ο στάδιο της διαδικασίας.

Όλες οι προτάσεις που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό επικεντρώνονταν στους βασικούς πυλώνες του προγράμματος (ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα, περιβάλλον και τεχνολογία), αλλά τις κορυφαίες θέσεις κατέκτησαν 2 προτάσεις που εστίασαν περισσότερο στην τεχνική πλευρά της επιχειρηματικότητας, δημιουργώντας επί της ουσίας «εργαλεία» με στόχο την διευκόλυνση κάθε επιχειρηματία να αποκτήσει αυξημένα insights για το κοινό του και 2 προτάσεις σχεδιασμένες για να προωθήσουν/ υποστηρίξουν την πλέον διαδεδομένη μορφή επιχειρηματικότητας της χώρας, τον τουρισμό.

Οι επιτυχόντες του προγράμματος, που φέτος γιόρτασε τα 9α «γενέθλιά» του, έχουν λάβει οικονομική στήριξη από την Εθνική Τράπεζα, σχεδιασμένη ώστε να καλύπτει τις ανάγκες νεοφυών επιχειρήσεων στα τρία πρώτα βασικά στάδιά τους: δημιουργία & πρώτα βήματα, ωρίμανση και εξωστρέφεια. Πέραν όμως της οικονομικής στήριξης, το πρόγραμμα προσφέρει και επιπλέον «εργαλεία» ανάπτυξης. Ενδεικτικά οι συμμετέχοντες κέρδισαν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα καθώς και δράσεις καθοδήγησης-mentoring σε συνεργασία με μια πλειάδα από κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας, αλλά και του εξωτερικού.​​

Ο τελικός στόχος του προγράμματος NBG Business Seeds είναι η ανάδειξη και υποστήριξη καινοτόμων/ αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων ώστε να μετατραπούν σε δυναμικές, εξωστρεφείς επιχειρήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Ο δέκατος κύκλος του προγράμματος ξεκινάει σύντομα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα NBG Business Seeds επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.nbg.gr/el/nbgseeds ή στείλτε μήνυμα στο email: nbgseeds@nbg.gr

Share.

Comments are closed.