Παρασκευή, 31 Μαρτίου

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στο τμήμα των smartphones

0

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony, Kenichiro Yoshida, απέρριψε τις εκκλήσεις των επενδυτών για να εγκαταλείψει το πολύπαθο τμήμα των smartphones, δηλώνοντας ότι παραμένει αφοσιωμένος σε αυτό.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της ημέρας επενδυτών της εταιρείας, είπε ότι η Sony αντιμετωπίζει το τμήμα ως αναντικατάστατο, διευκρινίζοντας ότι τα smartphones είναι συσκευές ψυχαγωγίας και απαραίτητο στοιχείο για τη βιωσιμότητα του brand της Sony.

Προσέθεσε ότι οι νεότερες γενιές δε βλέπουν πια τηλεόραση, και ότι το σημείο εκκίνησης τους είναι το smartphone.

Το τμήμα των smartphones της εταιρείας είχε μία δύσκολη πορεία, παραμένοντας πίσω από μεγαλύτερους κατασκευαστές, όπως η Apple και η Samsung.

Πρόσφατα, το εν λόγω τμήμα κατέγραψε λειτουργική ζημία πάνω από 793 δισ. ευρώ για την περίοδο μέχρι τέλος Μαρτίου. Η Sony σημείωσε ότι πραγματοποίησε 6,5 εκατ. αποστολές κινητών ετησίως, αποκομίζοντας μερίδιο αγοράς λιγότερο από 1%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επενδυτές πιέζουν την εταιρεία για να διακόψει τη λειτουργία του τμήματος, κατά συνέπεια των απογοητευτικών αποτελεσμάτων, όμως ο διευθύνων σύμβουλος έχει βάλει στόχο την ανάκαμψη.

Ως μέρος αυτού του σχεδίου, διέκοψε την παραγωγή κινητών στο εργοστάσιο του Πεκίνου, και σχεδιάζει επίσης να ενσωματώσει περισσότερα χαρακτηριστικά gaming στα smartphones, εκμεταλλευόμενος την επιτυχία του PlayStation.

Share.

Comments are closed.