Σε εταιρεία ιατροτεχνολογικού λογισμικού η νέα επένδυση της Metavallon VC

0

Χρηματοδότηση συνολικού ύψους 700 χιλ. ευρώ με κύριο επενδυτή την Metavallon VC (εκ των επενδυτικών κεφαλαίων του Equifund) εξασφάλισε η Advantis Medical Imaging.

Η Advantis δραστηριοποιείται στο χώρο της Απεικονιστικής Ιατρικής και συγκεκριμένα στο πεδίο ανάπτυξης ιατρικού λογισμικού. Το πρώτο προϊόν της εταιρείας με την ονομασία Brainance, αποτελεί μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα νευροαπεικόνισης προσβάσιμη μέσω διαδικτύου. Το Brainance συμβάλλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση της παραγωγικότητας εντός του διαγνωστικού τμήματος, μέσω της παροχής εξελιγμένων αλγορίθμων και εργαλείων 2D/3D μετεπεξεργασίας, της διαδικτυακής πρόσβασης και της συνεργατικής χρήσης, καθώς επίσης και μέσω του φιλικού περιβάλλοντος χρήσης που επιτρέπει ελαχιστοποίηση του χρόνου ανάλυσης. Οι τελευταίας γενιάς μεθοδολογίες που έχουν ενσωματωθεί και εφαρμόζονται από το Brainance παρέχουν στον χρήστη υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας για την εξαγωγή τόσο ποιοτικών όσο και ποσοτικών αποτελεσμάτων, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την εγκυρότερη και εγκαιρότερη διάγνωση σοβαρών εγκεφαλικών παθήσεων όπως ο εγκεφαλικό όγκος, η σκλήρυνση κατά πλάκας κ.ο.κ. Το Brainance χρησιμοποιείται ήδη κλινικά από οργανισμούς υγείας όπως νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα εντός της ΕΕ.

Η Advantis ιδρύθηκε το 2016, από τους Ζωή Γιαβρή, Πάρι Ζιώγκα και Δημήτρη Ροζάκη, με στόχο την ενίσχυση της Απεικονιστικής Ιατρικής σε επίπεδο διαγνωστικής αξιοπιστίας, πρόσβασης και ευκολίας χρήσης μέσω της ενσωμάτωσης της Cloud τεχνολογίας. Η τρέχουσα παγκόσμια αγορά λογισμικών ιατρικής απεικόνισης εκτιμάται στα 2,5 δις. δολ. ενώ αναμένεται να αυξηθεί στα 4,5 δις. έως το 2024. Υπολογίζεται ότι περίπου 100 εκατομμύρια εξετάσεις μαγνητικών τομογραφιών πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, ενώ το 30% αυτών των εξετάσεων αφορούν τον εγκέφαλο. Η Advantis έχει ήδη συνεργασίες με νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα.

Η επένδυση θα αξιοποιηθεί για την επιτάχυνση των προωθητικών και εμπορικών ενεργειών της εταιρείας, την περαιτέρω βελτίωση και αυτοματοποίηση των υπαρχόντων υπηρεσιών λογισμικού μέσω της ενσωμάτωσης μεθοδολογιών τεχνητής νοημοσύνης, καθώς επίσης και τη διεξαγωγή έρευνας και ανάπτυξης με στόχο την επέκταση σε περαιτέρω ανθρώπινα όργανα όπως ο προστάτης και ο μαστός. Η εταιρεία διευρύνει τις ομάδες της σε Αθήνα και Αϊντχόφεν με επιπλέον προσλήψεις στα τμήματα πωλήσεων, τεχνολογίας και ποιοτικού ελέγχου. Οι θέσεις εργασίας είναι διαθέσιμες εδώ.

Η CEO της Advantis, Ζωή Γιαβρή τόνισε σχετικά: H Advantis κάνει την υψηλού επιπέδου ιατρική απεικόνιση προσβάσιμη στον τελικό χρήστη, συνδέοντας τελευταίας γενιάς μεθοδολογίες επεξεργασίας ιατρικής εικόνας με την cloud τεχνολογία, με σκοπό να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία της γνωμάτευσης για τους γιατρούς και να βοηθήσει περαιτέρω τόσο τους ίδιους όσο και τους ασθενείς. Έχοντας ολοκληρώσει την ανάπτυξη του Brainance στόχος μας είναι η επέκταση της εταιρείας τόσο εμπορικά όσο και τεχνολογικά. Τα σχέδια της επόμενης περιόδου περιλαμβάνουν την εδραίωση της Advantis στον Ευρωπαϊκό χώρο, μία πρώτη προσέγγιση της Αμερικανικής αγοράς καθώς και την ανάπτυξη νέων προϊόντων για τον προστάτη και τον μαστό».

Share.

Comments are closed.