Σε τροχιά σημαντικής ανάπτυξης η νεοφυής Bewise

0

Με στόχο στη λήξη του το 80% της δραστηριότητάς της να προέρχεται από το εξωτερικό, η νεοφυής εταιρεία Bewise υλοποιεί τριετές επενδυτικό πλάνο ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Η Bewise με αντικείμενο τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT) ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2018 από έμπειρα στελέχη στο χώρο της Πληροφορικής. Στη χρηματοδότηση και στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν οι Χρήστος Μάγκος και Γιάννης Σαρρής από την εταιρεία Interunity, ενώ διευθύνων σύμβουλός της είναι ο Μενέλαος Μακρυγιάννης. Όταν ξεκίνησε απασχολούσε 4 άτομα, τώρα 26, ενώ στο τέλος του έτους εκτιμά ότι θα έχει 40 εργαζόμενους.

Το ανεκτέλεστο έργων της σήμερα είναι της τάξεως των 400 χιλ. ευρώ και ο εκτιμώμενος τζίρος της φέτος, 2,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 1,4 εκατ. θα προέλθει από υπηρεσίες. Τα έργα του δημοσίου δεν αποτελούν στόχο της, αντίθετα συμμετέχει σε διαγωνισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα στελέχη της σημειώνουν ότι από το πρώτο έτος θα εμφανίσει κερδοφορία.

Σύμφωνα με τον κ. Μάγκο (βασικός ιδρυτής) αυτό που τον ώθησε στο ξεκινήσει την εν λόγω εταιρεία είναι η ύπαρξη ταλέντων στην Ελλάδα. «Δεν υπάρχει αλλού τόσο μεγάλη συγκέντρωση ταλέντων» σημείωσε χθες κατά την πρώτη ενημέρωση του Τύπου.

Στους πρώτους μήνες λειτουργίας η εταιρεία έχει υλοποιήσει 124 έργα, σε 69 πελάτες και σε κλάδους όπως retail, finance και Shipping. Αυτή την στιγμή παραδίδει 15 νέα έργα. Ενδεικτικά ονόματα πελατών είναι οι εταιρείες, Metro AEBE, Olympia Group, Alumil, Γιώτης, ΝΕΑ ΟΔΟΣ, LAPIN HOUSE, Εκδόσεις Ψυχογιός, PUBLIC, Sunlight και ZENIΘ.

Το προφίλ της συνοψίζεται ως εξής: «ICT services boutique». Παρέχει δηλαδή λύσεις στο φάσμα του ICT, με στόχευση την ποιότητα των υπηρεσιών και στην tailor – made λύση για τον πελάτη. Συγκεκριμένα η εταιρεία παρέχει λύσεις σε 5 βασικά πεδία: Collaboration, Business Software, Cybersecurity, Cloud & IT Infrastructure και Managed Services.

Σύμφωνα με τον κ. Μακρυγιάννη αυτό που την διαφοροποιεί είναι η επιμονή στην ανάλυση των αναγκών της κάθε επιχείρησης πριν από την υλοποίηση κάθε έργου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με την γενικότερη πορεία της αγοράς ο γενικός διευθυντής λειτουργιών (υπεύθυνος και για τα χρηματοοικονομικά) Κωνσταντίνος Τζαβάρας εκτίμησε ότι «βρισκόμαστε σε μια φάση που μόνον καλύτερα γίνεται να πάμε».

Share.

Comments are closed.