Τον Edward Snowden επικαλείται η Huawei

0

Αίσθηση προκάλεσε η κεντρική ομιλία του Guo Ping, Προέδρου της Huawei στο MWC, η οποία κάθε άλλο παρά αναμενόμενη ήταν.

Ο Ping, χρησιμοποίησε την ομιλία του στη MWC Βαρκελώνη για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ, οι οποίες υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία της κινεζικής εταιρείας δημιουργεί κίνδυνο εθνικής ασφάλειας για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς στις ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος της Huawei, δεν δίστασε να ρίξει στο τραπέζι το πρόγραμμα PRISM, το οποίο όπως έχει αποκαλύψει ο πράκτορας της NSA Edward Snowden, είχε φτιαχτεί για να εκτελεί μαζικές παρακολουθήσεις Αμερικανών πολιτών με αιτιολογία την διασφάλιση των ΗΠΑ από τρομοκρατικές απειλές που οργανώνονται μέσω διαδικτύου.

Χρησιμοποιώντας ένα λογοπαίγνιο μάλιστα είπε: «…δεν χρειαζόμαστε Πρίσματα (PRISM) ή κρυστάλλινες μπάλες ή πολιτική για να διαχειριστούμε την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Πρόκειται για μια πρόκληση που μοιραζόμαστε όλοι, για να οικοδομήσουμε ένα σύστημα που όλοι μπορούμε να εμπιστευθούμε, χρειαζόμαστε ευθυγραμμισμένες ευθύνες, ενιαία πρότυπα και σαφείς κανονισμούς”.

Επίσης υπερασπιζόμενος την ακεραιότητα της εταιρίας του δήλωσε απερίφραστα ότι «Δεν κάνουμε κακά πράγματα. Επιτρέψτε μου να το πω αυτό όσο το δυνατόν σαφέστερα. Η Huawei δεν έχει και ποτέ δεν θα εγκαταστήσει backdoors και ποτέ δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το κάνει στον εξοπλισμό μας.”

Η αποστροφή αυτή του επικεφαλής της Huawei, γίνεται ως απάντηση στο έντονο παρασκήνιο της γεωπολιτικής διένεξης μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, εδώ στο MWC, με τα δύο μέρη να ανταλλάσσουν πυρά, με άξονα τις εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ, έχουν αποστείλει κυβερνητικά στελέχη εδώ στη Βαρκελώνη, προσπαθώντας να στήσουν ισχυρό lobby αποκλεισμού της Huawei από έργα Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, στρατηγικών συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών, επικαλούμενοι ότι η κινεζική εταιρία, μέσω των έργων αυτών, θα μπορούσε να στήσει μηχανισμό παρακολουθήσεων στο Διαδίκτυο.

Share.

Comments are closed.