Το ShowStoppers, το μακροβιότερο side event που πραγματοποιείται μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο των εργασιών του MWC, άνοιξε την πύλες του για 12η συνεχή χρονιά στη Βαρκελώνη.

Περισσότερες από 30 τεχνολογικές εταιρείες με αιχμή του δόρατος την καινοτομία, δήλωσαν “παρούσες” στο φετινό ραντεβού, παρουσιάζοντας σε media από όλον τον κόσμο νέες συσκευές και λύσεις για τη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας.

Το πρώτο blockchain κινητό, αναδιπλούμενα smartphones, προϊόντα smart home, gadgets κι εφαρμογές για health και security, είχαν τη δυνατότητα να δουν, μεταξύ άλλων, οι περισσότεροι από 800 δημοσιογράφοι από 66 χώρες που βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο “El Born”, τοποθεσία μιας αρχαιολογικής ανασκαφής που αποκαλύπτει αιώνες ιστορίας της Βαρκελώνης.

Μεταξύ των εκθετών φέτος, συμμετείχαν επιχειρήσεις startup από την Ιαπωνία που επιλέχθηκαν από τον JETRO, τον Ιαπωνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου, που προωθεί τις ξένες επενδύσεις στη χώρα και βοηθά τις μικρομεσαίες ιαπωνικές επιχειρήσεις να μεγιστοποιήσουν το παγκόσμιο εξαγωγικό δυναμικό.

Για την παρουσία των ιαπωνικών εταιρειών στο ShowStoppers, ο Hiroshi Kawamata, γενικός διευθυντής του Τμήματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Καινοτομίας στο JETRO, δήλωσε: “Το JETRO συνεργάζεται με το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, για να υποστηρίξει την παγκόσμια επέκταση των ιαπωνικών startups, με κυβερνητικό στόχο τη δημιουργία 20 εισηγμένων επιχειρήσεων μέχρι το 2023. Μέσω του ShowStoppers σκοπεύουμε να μεγιστοποιήσουμε την προβολή των εταιρειών αυτών».

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις εργασίες του φετινού ShowStoppers.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.