Άνοιξε λοιπόν το φετινό MWC και σας παρουσιάζουμε τα πιο hot topics που θα δούμε. Η αλήθεια είναι ότι φέτος, φαίνεται να έχει ξεκολήσει από τη θεωρία και βλέπει τις πραγματικές εφαρμογές και τις νέες πραγματικότητες που διαμορφώνονται.

Ας τις δούμε μαζί επιγραμματικά:

Συνδεσιμότητα

Φυσικά το 5G, βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην εμπορική του εφαρμογή και οι πρώτες προτάσεις κεφαλαιοποίησης των υπηρεσιών που θα βασίζονται σε ασύρματα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων, έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται η ολοκλήρωση της προτυποποίησης, η διανομή του φάσματος, το ρυθμιστικό πλάισιο και φυσικά, τα ανάλογα business plans.

Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο συνδυασμός μεγάλου όγκου πληροφοριών από ανθρώπους και συσκευές και η ταχύτητα με την οποία μπορούν αυτά να διακινούνται, δημιουργούν τις βάσεις για ταχύτατα data analytics που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση γοα αποφάσεις μηχανών σε πραγματικό χρόνο. Αυτό που με δύο λέξεις θα λέγαμε “Τεχνητή Νοημοσύνη”. Με μια αγορά που προβλέπεται να φτάσει τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020, η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι έτοιμη να φέρει μεταμόρφωση στην καταναλωτική συμπεριφορά, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Στο φετινό MWC, θα αναλυθούν το πραγματικό δυναμικό της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και πώς διαχειριζόμαστε μια τόσο βαθιά τεχνολογική επανάσταση και τον αντίκτυπό της στην επαγγελματική και προσωπική ζωή μας.

Digital Trust

Ένα καινούριο συστατικό που βλέπουμε να προστίθεται φέτος στο Mobile World Congress, είναι η «Ψηφιακή Εμπιστοσύνη». Ουσιαστικά η είσοδος αυτής της ενότητας στη βασική θεματολογία δείχνει ότι η υιοθέτηση των ψηφιακών τεχνολογιών, είναι πλέον δεδομένη και άρα η κουβέντα για την ασφάλεια δεν μπορεί να γίνεται bellow the line. Αντιθέτως μάλιστα η ασφάλεια μετά τα πρόσφατα ψηφιακά σκάνδαλα (πχ Facebook και Cambridge Analytica), έχουν διαβρώσει την εμπιστοσύνη στο ψηφιακό οικοσύστημα. Έχει έρθει η ώρα λοιπόν να ανοίξει η συζήτηση σε όλα τα επίπεδα, ώστε να βρεθούν οι μέθοδοι να υπάρξει ψηφιακή εμπιστοσύνη.

Εικονική πραγματικότητα

Μία άλλη ενδιαφέρουσα εστίαση φέτος, θα είναι στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας και τη δημιουργία περιεχομένου για αυτήν (Immersive Content). Ένας τομέας που δείχνει να είναι πλέον αρκετά ώριμος για εμπορική εφαρμογή, έχοντας περάσει από την εποχή της ανέμελης καινοτομίας, στην δημιουργική εργαλειοποίηση. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η είσοδος της εικονικής πραγματικότητας σε ατομικό επίπεδο θα συναντήσει αρκετές δυσκολίες υιοθέτησης. Δυσκολίες που βασίζονται τόσο σε επίπεδο προστασίας δεδομένων, όσο και εξοπλισμού. Από την άλλη όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε εντός του 2019 υλοποιήσεις -σε συνδυασμό με δεδομένα από ασύρματα δίκτυα 5G- στην αυτοκίνηση και στο on-line gaming.

Industry 4.0

Μία πολυπαιγμένη, αλλά πάντα επίκαιρη θεματολογία που βρίκεται πάντα ψηλά στο ενδιαφέρον γιατί αν και υπόσχεται ένα εκ βάθρων μετασχηματισμό της βιομηχανίας με την υιοθέτηση του IoT, την ίδια στιγμή πρέπει να αλλάξει δραματικά η παραδοσιακή βιομηχανία, κάτι που σημαίνει τεράστια έξοδα και προσπάθεια. Για το λόγο αυτό, κάθε χρόνο στο MWC γίνεται μια ανακεφαλαίωση για το σημείο που βρίσκεται σήμερα η αγορά και την προοδο που έχει γίνει στο οικοσύστημα. Ανανεώνονται οι υποσχέσεις και παρουσιάζονται νέα μοντέλα κεφαλαιοποίησης των νέων τεχνολογιών.

Εμείς θα τα παρακολουθήσουμε όλα αυτά για εσάς και θα σας τα αναλύσουμε με κάθε λεπτομέρεια. Καλή αρχή λοιπόν και φέτος στο MWC 2019 !

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Comments are closed.