Στην Citizen η νέα επένδυση του Metavallon VC

0

Στη χρηματοδότηση της εταιρείας Citizen με συνολικό ποσό 800 χιλ. ευρώ συμμετέχει το Metavallon VC, ένα από τα επενδυτικά κεφάλαια του Equifund που αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του ελληνικού κράτους, του European Investment Fund -EIF και άλλους ιδιώτες επενδυτές.

Με έδρα την Αγγλία η Citizen, είναι εταιρεία παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών ταυτοποίησης που δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επαληθεύουν, να επικοινωνούν και να συναλλάσσονται με τους πελάτες τους, με ασφάλεια, χωρίς την επιβάρυνση χρήσης κωδικών. Σκοπεύει να δημιουργήσει μια τεχνική ομάδα στην Ελλάδα υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του Βαγγέλη Σταματούκου, έμπειρου Έλληνα συμβούλου στρατηγικής ανάπτυξης επιχειρήσεων. Ήδη έχουν ανακοινωθεί τρεις θέσεις εργασίας: Backend Engineer, QA και Senior Front-end Engineer.

Ιδρύθηκε το 2015 από τον CEO James Neville, ο οποίος έχει εργαστεί σε ανώτατες ηγετικές θέσεις και σε τομείς όπως το e-commerce, τα payments και το gaming, ξεχωρίζοντας ως CTO στην Worldpay και την Sportingbet. To 2017 η ομάδα της Citizen έλαβε μέρος στο Barclays Accelerator του Λονδίνου, που υποστηρίζεται από το TechStars. Εκεί διακρίθηκε ως μια από τις κορυφαίες Fintech εταιρείες του Λονδίνου. Η Citizen βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαδικασία αδειοδότησης από τους αρμόδιους Ευρωπαίους Ρυθμιστές προκειμένου να ενεργεί ως Αναγνωρισμένο Ινστιτούτο Πληρωμών σύμφωνα με τις προβλέψεις του Payment Service Directive 2 (PSD2) με σκοπό να υποστηρίξει ηλεκτρονικές ταυτοποιήσεις τραπεζικών συναλλαγών και άμεσες πληρωμές. Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την εμπορική ανάπτυξη της εταιρείας και την ενίσχυση της ομάδας της.

Η επένδυση αποτελεί μέρος συνολικού γύρου χρηματοδότησης στην οποία ηγήθηκε η Metavallon VC και συμμετείχαν επιχειρηματικοί άγγελοι καθώς και υφιστάμενοι επενδυτές της εταιρείας από τους χώρους των πληρωμών και της επενδυτικής τραπεζικής.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή της Citizen James Neville: «To απαρχαιωμένο παράδειγμα χρήσης ονόματος και κωδικού ασφαλείας έχει ήδη καταρρεύσει. Το 40% των ανθρώπων συστηματικά ξεχνούν τους κωδικούς ασφαλείας τους, ενώ το 81% παραδέχεται ότι παρέχει online αναληθή προσωπικά στοιχεία. Η απώλεια των προσωπικών στοιχείων έχει φτάσει σε τεράστια ποσοστά και η εποχή πολιτικών αυθαίρετης διαχείρισης προσωπικών δεδομένων, όπως του Facebook φτάνει στο τέλος της. Αυτό που ξεχωρίζει την Citizen είναι η καινοτομία στην βιομετρική ταυτοποίηση και την κρυπτογράφηση. Οι περισσότεροι καταναλωτές και εργαζόμενοι στον κόσμο είναι ήδη εξοικειωμένοι στην χρήση πλατφορμών βιομετρικής επαλήθευσης, ενώ η χρήση συσκευών που διαθέτουν βιομετρικά στοιχεία με κρυπτογράφηση θεωρείται η πιο αξιόπιστη αντικατάσταση των κωδικών ασφαλείας. Η Citizen θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις κύριες αγορές της και το 2019, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να επαληθεύουν, να επικοινωνούν και να συναλλάσσονται με ασφάλεια με τους πελάτες τους, χωρίς την χρήση κωδικών. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της Citizen, οι επιχειρήσεις μπορούν να ακολουθήσουν την διαδικασία PSD2 για την πραγματοποίηση άμεσων πληρωμών μεταξύ λογαριασμών, μειώνοντας δραστικά τα ήδη υπάρχοντα κόστη, ενώ ταυτόχρονα να ελαχιστοποιήσουν απάτες και αποζημιώσεις. Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Metavallon VC καθώς από κοινού θα επιταχύνουμε την ανάπτυξη των εμπορικών μας δραστηριοτήτων. Η πρόσβασή της Metavallon VC στο Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα καθιστά αυτή την επένδυση ακόμα πιο κατάλληλη και για τις δύο πλευρές.»

Από την πλευρά της Metavallon VC π Partner Γιώργος Καραντώνης σχολίασε: «Πιστεύουμε ότι η Citizen θα αλλάξει το πεδίο των δεδομένων ασφαλείας. Η επανάσταση της βιομετρικής ταυτοποίησης έχει ήδη ξεκινήσει. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχασε σχεδόν $7 δις από χρεώσεις το 2017 και το 96% των ανθρώπων ανησυχούν για το απόρρητο των δεδομένων τους καθώς και για τον τρόπο που οι εταιρείες διαχειρίζονται τα στοιχεία τους. Είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον της online ασφάλειας και της αντιμετώπισης της απάτης στηρίζεται σε βιομετρικές μεθόδους. Η πλατφόρμα της Citizen παρέχει ισχυρή πρόληψη στις απάτες και συμβαδίζει με τις τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις σχετικά με διαχείριση απορρήτου. Η εμπορική στόχευση της Citizen μπορεί να υποστηριχθεί ενεργά από την Metavallon VC που έχει τη δυνατότητα να της προσφέρει διασυνδέσεις σε ένα ευρύ φάσμα του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού δικτύου, καθώς και με τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις που έχει αναπτύξει με δίκτυο Ελληνικών Τραπεζών. Αξιοποιώντας αυτό το δίκτυο υποστηρίζουμε την Citizen για την ενδυνάμωση της αξιοπιστίας της και τη δημιουργία επιτυχημένων case studies. Με αυτά τα εφόδια θα είναι σε θέση να στοχεύσει σε πρώτης γραμμής Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες Τράπεζες αμέσως μετά.»

Share.

Comments are closed.