Στη Centaur Analytics επενδύει η Marathon Venture Capital

0

Νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 2,5 εκατ. ευρώ του οποίου ηγήθηκε η Marathon Venture Capital (ένα από επενδυτικά κεφάλαια του Equifund) με συμμετοχή της Detia Degesch και των ήδη επενδυτών της Our Crowd και Avi Reichental, πέτυχε η Centaur Analytics, πρωτοπόρος της αλυσίδας ποιότητας αγροτικών προϊόντων μετά τη συγκομιδή.

H Centaur δημιουργεί έξυπνους αισθητήρες και λογισμικό που τοποθετούνται σε σιλό αποθήκευσης ή κοντέινερ μεταφοράς αγροτικών προϊόντων και παρέχουν σε πραγματικό χρόνο ακριβή εικόνα για τις συνθήκες και την ποιότητα των αγαθών. Τα υπολογιστικά μοντέλα της εταιρείας χρησιμοποιούν μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης και υποδεικνύουν πιθανά προβλήματα αλλοίωσης εγκαίρως, επιτρέποντας την αποφυγή τους και εξασφαλίζοντας την εξαιρετική ποιότητα των αποθηκευμένων και μεταφερόμενων προϊόντων.

Οι λύσεις της Centaur έχουν εγκατασταθεί επιτυχώς για την παρακολούθηση αγροτικών προϊόντων, στις πέντε ηπείρους. Οι πελάτες της περιλαμβάνουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες αγοράς δημητριακών, αλευρόμυλους, μεταφορείς αγροτικών προϊόντων και παρόχους υπηρεσιών απεντόμωσης.

Η επένδυση θα επιτρέψει στην εταιρεία να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της, επεκτείνοντας τον αριθμό των διασυνδεδεμένων αισθητήρων της παγκοσμίως, καθώς επίσης την λειτουργικότητά τους, καλύπτοντας νέες κατηγορίες αγροτικών αγαθών.

Όπως εξηγείται, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, το ένα τρίτο της αγροτικής παραγωγής παγκοσμίως καταστρέφεται στην πορεία από το χωράφι ως το ράφι. Για λόγους που περιλαμβάνουν ακατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς μέχρι ανεπαρκή εξοπλισμό και ακολουθούμενες διαδικασίες, οι καρποί κάθε σοδειάς αλλοιώνονται και δεν διατηρούν την ποιότητά τους πριν καταναλωθούν. Κοινός παρονομαστής των προβλημάτων είναι η αδυναμία παρακολούθησης της κατάστασης των προϊόντων κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στο πλαίσιο του νέου γύρου χρηματοδότησης, ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Centaur, Δρ. Σωτήριος Μπαντάς, δήλωσε: «Με την υποστήριξη της Marathon Venture Capital, μιας από τις πλέον δυναμικές επενδυτικές εταιρείες της Ευρώπης, όπως και της ηγέτιδας της αγοράς λύσεων προστασίας αγροτικών αγαθών, Detia Degesch, προχωρούμε με την υλοποίηση του οράματός μας για τη δημιουργία της ψηφιοποιημένης εφοδιαστικής αλυσίδας ποιότητας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας να καταπολεμήσουμε τις απώλειες των αγροτικών αγαθών και τροφίμων.»

Ο Δρ. Γεώργιος Τζιραλής, εταίρος της Marathon Venture Capital, πρόσθεσε: «Η Centaur βρίσκεται σε αποστολή για την μείωση της παγκόσμιας απώλειας τροφίμων και την αλλοίωση της συγκομιδής αγροτικών προϊόντων αξιοποιώντας την τεχνολογία και είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε σε αυτήν.»

Υπενθυμίζεται ότι η Marathon Venture Capital έχει επίσης επενδύσεις στις Norbloc, Landoop, CubeRM, Augmenta, Inaccel, Causaly και Centaur, ενώ παλαιότερες δραστηριότητες των εταίρων της περιλαμβάνουν τις Bugsense, Taxibeat και Workable.

Share.

Comments are closed.