Στη νεοφυή εταιρεία Speen η πρώτη επένδυση της Metavallon

0

Καινοτόμους μηχανισμούς μετατροπής συμβατικών ποδηλάτων σε ηλεκτρικά ποδήλατα υψηλών προδιαγραφών αναπτύσσει η πρώτη εταιρεία στην οποία επενδύει η Metavallon VC, κεφάλαιο ύψους 200 χιλ. ευρώ.

Πρόκειται για τη νεοφυή εταιρεία Speen που δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταφορών και της ενέργειας, αναπτύσσοντας συστήματα και λύσεις ηλεκτροκίνησης. Ιδρύθηκε στα μέσα του 2017 από τον Νικόλα Χαραλάμπους, τον Σπύρο Κίτο και τον Ιάκωβο Δημητρίου.

Είναι η πρώτη επένδυση που ανακοινώνει το Metavallon ένα από τα 9 fund που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών, Equifund, το οποίο έχει στη διάθεσή του προς επένδυση συνολικά 32 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία για την επένδυση σε άλλες δύο εταιρείες οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Η πρώτη σειρά ηλεκτρικών συστημάτων μετατροπής ποδηλάτων της Speen η Flow Series, είναι παγκοσμίως πρωτοπόρα σε επίπεδο ενεργειακής πυκνότητας και αναλογίας ισχύος προς βάρος, προσφέροντας τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ εύρους, βάρους και όγκου. Η επόμενη γενιά συστημάτων, η οποία αναμένεται στις αρχές του 2019, θα ενσωματώνει Internet of Things (IoT – διαδίκτυο των πραγμάτων) εφαρμογές με τη χρήση προηγμένου συστήματος αισθητήρων που υποστηρίζει με τον αποτελεσματικότερο τρόπο την απόδοση του προϊόντος, την υγεία και τον αστικό τρόπο ζωής. Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασίες με ένα ευρύ δίκτυο διανομέων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα αναπτύσσει νέες συνεργασίες με κατασκευαστές.

Η επένδυση της Metavallon θα αξιοποιηθεί για την επέκταση των συστημάτων ηλεκτρικών ποδηλάτων, την ανάπτυξη των δυνατοτήτων παραγωγής καθώς και την ενίσχυση της ομάδας σε εμπορικό και σχεδιαστικό επίπεδο. Παράλληλα, η Speen προχωρά την επέκτασή της στις διεθνείς αγορές εδραιώνοντας εταιρικές συνεργασίες στον τομέα της ενέργειας και της ηλεκτροκίνησης.

«Από την πρώτη στιγμή που συναντήσαμε την ομάδα της Speen εντυπωσιαστήκαμε από την οργανική ανάπτυξη και ανταπόκριση που η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει, σε μια αγορά με τεράστια παγκόσμια δυναμική» σημείωσε η Αλεξάνδρα Χολή, Partner στη Metavallon VC. «Ο τομέας των μεταφορών και ειδικότερα της ηλεκτροκίνησης εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και πιστεύουμε ότι η Speen έχει το ιδανικό know-how καθώς και την ομάδα προκειμένου να εδραιωθεί ως ηγέτης στον χώρο της εναλλακτικής ηλεκτρικής μεταφοράς» πρόσθεσε η ίδια.

Ο Νικόλας Χαραλάμπους, CEO and Product Designer της Speen σχολίασε πως στη Speen «επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μετακινούνται, κάνοντας την καθημερινή μετακίνηση ασφαλή και βιώσιμη. Πιστεύουμε ότι αυτή η επένδυση θα είναι η αρχή της εντυπωσιακής ανάπτυξης σε επίπεδο ανάπτυξης νέων προϊόντων, χρήσεων συστημάτων και γεωγραφικής επέκτασης.»

Share.

Comments are closed.