Παρασκευή, 31 Μαρτίου

Ξεκίνησε η παράδοση των αγροτικών ευρυζωνικών δικτύων η Intracom

0

Σε σταδιακή ενεργοποίηση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου που υλοποιεί σε περιοχές της περιφέρειας προχωρά η εταιρεία Rural Connect Ευρυζωνικά Δίκτυα ΑΕΕΣ (όμιλος Intracom Holding και ειδικότερα Intrakat με  60%, Intracom Holdings 30% και Intrasoft International 10%).

Από τα μέσα του προηγούμενου μήνα έχει ξεκινήσει να παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες νέας γενιάς (σε επίπεδο χονδρικής) στους πρώτους 121 οικισμούς σε αγροτικές, ορεινές και νησιωτικές περιοχές σε Κεντρική και Νησιωτική Ελλάδα, που καλύπτουν περίπου 48.000 κατοίκους στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

intracom-holdings

Οι νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες θα ενεργοποιούνται σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές που περιλαμβάνονται στο έργο, με στόχο να είναι διαθέσιμες σε 550 τουλάχιστον οικισμούς εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018 και καλύπτοντας περίπου 100.000 κατοίκους. Συνολικά, εντός του 2018, αναμένεται να έχουν ενεργοποιηθεί περίπου 1.400 οικισμοί, καλύπτοντας περίπου 165.000 κατοίκους.

Η ανάπτυξη των υποδομών δικτύου από την Rural Connect Ευρυζωνικά Δίκτυα γίνεται στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας (νομοί Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας), Θεσσαλίας (νομοί Καρδίτσας, Λάρισας,  Μαγνησίας, Τρικάλων), Δυτικής Ελλάδας (νομό Αιτωλίας και Ακαρνανίας), Ηπείρου (νομοί Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας), Ιονίων Νήσων (νομό Κέρκυρας), Νοτίου Αιγαίου (νομό Κυκλάδων) και Βορείου Αιγαίου (νομό Σάμου).

Η κατασκευή του εν λόγω δικτύου έχει καθυστερήσει καθώς η Intracom είχε επιλέξει να το υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό ασύρματα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της αδειοδότησης των κεραιών.

Share.

Leave A Reply