Όταν το κινητό γίνεται -επιτυχώς- πορτοφόλι

0

Οι συναλλαγές μέσω κινητού είναι κάτι δεδομένο. Όμως τα δεκάδες passwords, οι εκατοντάδες πλατφόρμες συναλλαγών και τα εκατομμύρια απειλές ασφαλείας, απασχολούν όλο και περισσότερο τους παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι βλέπουν το κινητό ως μέσω ταυτοποίησης να γίνεται πλέον κυρίαρχο μέσο.

Ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, η China Mobile, χρησιμοποιεί την υπηρεσία Mobile Connect για να παρέχει στους συνδρομητές κλειδί ταυτοποίησης με την ονομασία Mobile Authentication. Το ίδιο κάνει και η Uplus στη Νότια Κορέα χρησιμοποιώντας το Mobile Connect για να ενισχύσει το υπάρχον σύστημα ταυτοποίησης που διαθέτει.

mobile-wallet

Η πλατφόρμα Mobile Connect επιτρέπει στους παρόχους να δημιουργούν και να διαχειρίζονται μία καθολική ψηφιακή ταυτότητα σε πολλές κινητές και ψηφιακές υπηρεσίες, από ηλεκτρονικές αγορές σε διάφορες πλατφόρμες συναλλαγών και τραπεζικές υπηρεσίες, έως παιχνίδια και κοινωνική δικτύωση. Το σύστημα προσφέρει ασφαλή επαλήθευση και έλεγχο της ταυτότητας του ατόμου, χρησιμοποιώντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και ένα μοναδικό κωδικό PIN, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε υπηρεσία που απαιτεί ταυτοποίηση.

Η GSMA βλέπει στο Mobile Connect έναν πολύ ισχυρό παράγοντα απελευθέρωσης των συναλλαγών μέσω κινητών, για τις οποίες ένα μεγάλο μερίδιο χρηστών έχει ακόμη αναστολές και αμφιβολίες ασφαλείας.

Η πρόταση αυτή έχει, όπως είναι κατανοητό, την πλήρη στήριξη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των μεγάλων παρόχων online πληρωμών, αφού όχι μόνο θα αυξήσει τη χρήση των υπηρεσιών, αλλά και θα μεταβιβάσει την ευθύνη ταυτοποίησης απευθείας στους παρόχους κινητής.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply