Η Lamda Hellix αναδεικνύει την Ελλάδα σε Ψηφιακή Πύλη της Ευρώπης για τις Κινέζικες Επιχειρήσεις

0

Η Lamda Hellix, ενώνοντας δυνάμεις με κορυφαίες Κινέζικες επιχειρήσεις και παρόχους υπηρεσιών Cloud, συμμετείχε ως χορηγός στο DatacenterDynamics Hyperscale, το διεθνές συνέδριο που διεξήχθη στο Πεκίνο στις 1 και 2 Νοεμβρίου προσελκύοντας επιχειρήσεις από το χώρο της κατασκευής και λειτουργίας υψηλής κλίμακας ψηφιακών υποδομών.

Η Lamda Hellix, ως μέλος της αποστολής που διοργάνωσε το European Data Center Association (EUDCA), ήταν μια από τις λίγες Ευρωπαϊκές εταιρείες χορηγούς του συνεδρίου. Πριν το συνέδριο, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά συναντήσεων με στελέχη κορυφαίων Κινεζικών επιχειρήσεων της ψηφιακής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών Baidu, China Unicom, JD.com και Dr. Peng, όπου συζητήθηκαν τα πλάνα τους για την ανάπτυξή τους στην Ευρωπαϊκή αγορά.

lamda-hellix

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Lamda Hellix παρουσίασε την Ελλάδα και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στην επιλογή της από Κινέζικες επιχειρήσεις ως κύριο σημείο ψηφιακής εισόδου τους στην Ευρώπη και με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR). Μερικοί από τους λόγους που αναφέρθηκαν ήταν:

  • Η οικονομική και πολιτική σταθερότητα της χώρας μας ως μέλος της Ευρώπης και της Ευρωζώνης προσφέροντας πρόσβαση σε υψηλά καταρτισμένο προσωπικό.
  • Η άριστη γεωπολιτική της θέσης στο Νότιο-Ανατολικό άκρο της Ευρώπης, της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής με άμεση πρόσβαση σε μια αγορά άνω των 200 εκατ. ανθρώπων.
  • Οι εξαιρετικές πολιτικές και οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα που πιστοποιούνται από μια σειρά επιτυχημένων επενδύσεων σε λιμάνια, ναυτιλία, ενέργεια, ακίνητα και τουρισμό.
  • Η υψηλής ποιότητας ψηφιακή διασύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κίνας που προσφέρει το υποθαλάσσιο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο Asia Africa Europe (AAE-1) με τη συμμετοχή Κινεζικών (China Unicom, PCCW) και Ελληνικών (OTEGLOBE) παρόχων.

Ο κ. Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix, δήλωσε σχετικά: «Η άνοδος της Κίνας στο παγκόσμιο εμπόριο προϊόντων και υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τον Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) που τίθεται σε ισχύ τον Μάιο του 2018, δημιουργούν μια σημαντική ανάγκη στις Επιχειρήσεις και τους Παρόχους Ψηφιακών Υπηρεσιών της Κίνας για αξιόπιστη παρουσία στην Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Data Center Campus μας στην Αθήνα με τις διεθνείς πιστοποιήσεις διαθεσιμότητας και αποδοτικότητας που έχει λάβει, είναι μια άριστη επιλογή για τις Κινέζικες εταιρείες που επιδιώκουν άμεση πρόσβαση στην Νότια-Ανατολική Ευρώπη, Ανατολική Μεσόγειο και Βόρεια Αφρική. Η επένδυσή μας στην Κινέζικη αγορά αναδεικνύει το στρατηγικό μας στόχο ώστε να αναδειχθούμε ως η ψηφιακή πύλη της Ευρώπης για τις Κινέζικες επιχειρήσεις».

Share.

Leave A Reply