«Κλειδί» για την πώληση της Forthnet η αναδιάρθρωση του δανεισμού της

0

Για να υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον για την Forthnet χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί ο δανεισμός της και κατά άλλους να «κουρευτεί» γιαυτό το τι θα πράξουν οι πιστώτριες τράπεζες σχετικά εκτιμάται ότι αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την πώληση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία πώλησης της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας βρίσκεται σε ένα αρχικό στάδιο κατά το οποίο ο σύμβουλος των τραπεζών, η Nomura International, έχει ζητήσει από φορείς διεθνώς (τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και επενδυτικά κεφάλαια) να διατυπώσουν ένα αρχικό ενδιαφέρον. Εκτιμάται ότι ένας αριθμός αυτών απαντά θετικά, δεδομένου ότι δεν υφίσταται κάποια δέσμευση.

Στη φάση αυτή οι Vodafone και Wind φαίνεται να παρακολουθούν από απόσταση, μεταδίδοντας πως περισσότερο τους απασχολεί η συμμετοχή τους στη διαδικασία πώλησης της Cyta Ελλάδος. Όπως προστίθεται σχετικά στην περίπτωση της Cyta έχουν καθοριστεί οι όροι του «παιχνιδιού», κάτι που δεν συμβαίνει με την περίπτωση της εισηγμένης.

forthnet-sue

Βάσει των τελευταίων δημοσιευμένων στοιχείων η Forthnet έχει συνολικό τραπεζικό δανεισμό 255 εκατ. ευρώ που έχει καταστεί βραχυπρόθεσμος, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της κινούνται στην περιοχή των 595 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πιστώτριες, Τράπεζα Πειραιώς, Attica Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Alpha Bank έθεσαν υπό τον άμεσο έλεγχό τους το 32,76% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet (θεωρητικά μπορούν να φθάσουν στο 70% εφόσον μετατρέψουν σε μετοχές ολόκληρο του Μετατρέψιμο Ομολογιακό) και προχωρούν μέσω της Nomura στη διερεύνηση του ενδιαφέροντος για την εταιρεία. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι προκειμένου να αποκτήσουν την πλήρη εικόνα της τοποθέτησαν ελεγκτική εταιρεία (Deloitte) η οποία θα συντάξει σχετική έκθεση.

Τα βασικά σενάρια, εφόσον η διαδικασία τελεσφορήσει, είναι δύο. Το πρώτο είναι να υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιο επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο θα εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης με σκοπό (κατά τη συνήθη πρακτική) αφού την μετασχηματίσει να την πουλήσει και το δεύτερο να εξαγοραστεί από εγχώριο πάροχο.

Share.

Leave A Reply