Ολοκληρώθηκε επίσημα το 3ο Ευρωπαϊκό CYBERSEC Forum 2017

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το CYBERSEC Forum, είναι ένα από τα κορυφαία συνέδρια για την κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη, στο οποίο συμμετείχαν φέτος, 150 ομιλητές και περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι από όλον τον κόσμο.

Οι συμμετέχοντες αντιπρόσωποι στο 3ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ CYBERSEC 2017, το οποίο έλαβε χώρα στην Κρακοβία της Πολωνίας, τονίζουν ομόφωνα ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο πρέπει να καταστεί κοινή προτεραιότητα για κυβερνήσεις, θεσμούς και επιχειρήσεις. Μόνο τότε η καταπολέμηση των cyberthreads θα είναι πραγματικά αποτελεσματική. Για δύο ημέρες, 9 και 10 Οκτωβρίου 2017, η πρωτεύουσα της περιοχής Malopolska, ήταν το επίκεντρο των συζητήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη ως προς την κυβερνοασφάλεια.

cybersec

“Η CYBERSEC έδειξε για άλλη μια φορά ότι έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Την ίδια ώρα, η διάσκεψη αυτή, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι το θέμα έχει καταστεί ως μείζων στην πολιτική ατζέντα της Ευρώπης. Καταφέραμε να κάνουμε τη φωνή της κοινότητας της κυβερνοασφάλειας, δυνατή και σαφής, αλλά πάνω από όλα – ενωμένη. Ωστόσο, το πρόβλημα απαιτεί περαιτέρω συνεργασία και αμοιβαία κατανόηση των αναγκών που μπορεί να έχουν οι επιμέρους ενδιαφερόμενοι”, δήλωσε η Joanna Świątkowska, Διευθύντρια Προγράμματος του Φόρουμ CYBERSEC και πρόσθεσε: “Ο τομέας του κυβερνοχώρου προσφέρει στις σύγχρονες κοινωνίες μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης, όμως, αποτελεί ταυτόχρονα μια απειλή και κατ’ επέκταση μια πολύ καταστρεπτική δύναμη. Οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν γίνει η καθημερινή μας πραγματικότητα. Όχι μόνο προκαλούν οικονομικές απώλειες, αλλά συχνά θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την ασφάλεια των πολιτών. Ως εκ τούτου, οι δράσεις μας πρέπει να είναι συνολικές και πανευρωπαϊκές. Διαφορετικά, θα παραμείνουμε πάντα ένα βήμα πίσω από τους αντιπάλους μας.”

Το φετινό CYBERSEC Forum συγκέντρωσε αριθμό ρεκόρ ομιλητών, οι οποίοι έφθασαν τους 150, με περισσότερους από 1.000 αντιπροσώπους από όλο τον κόσμο. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια του CYBERSEC Forum περιστράφηκαν γύρω από τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες: Το Κράτος (State), την Άμυνα (Defence), το Μέλλον (Future) και τις Επιχειρήσεις (Business). Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε διάφορα θέματα, όπως οι απειλές για τη δημοκρατία που προκύπτουν μέσα από τη λειτουργία του ψηφιακού κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των πολέμων πληροφοριών. Οι αντιπρόσωποι συζήτησαν επίσης για την ασφάλεια των υποδομών ζωτικής σημασίας, ενώ εστίασαν στις προκλήσεις που σχετίζονται  στην οικοδόμηση των δυνατοτήτων των κρατών μελών του ΝΑΤΟ για επαγρύπνηση και προστασία του κυβερνοχώρου και τις  επιχειρησιακές κινήσεις στα σημεία αυτά, ενώ συζήτησαν επίσης και θέματα σημαντικά για τους απλούς καταναλωτές, όπως το ιδιωτικό απόρρητο στο Διαδίκτυο.

“Ως διοργανωτές του CYBERSEC Forum, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη διάσκεψη. Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι αντιπρόσωποι που λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα κράτη, οι οικονομίες και οι παγκόσμιες εταιρίες αντιμετωπίζουν θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτές οι δύο ημέρες έντονων συζητήσεων θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην αύξηση των γνώσεων μας σχετικά με τα θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ενώ πρακτικές και καινοτόμες επισημάνσεις, θα μας επιτρέψουν να προετοιμαστούμε καλύτερα για τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου”, δήλωσε η Izabela Albrycht, πρόεδρος του Ινστιτούτου Kosciuszko, το οποίο ήταν ο κύριος διοργανωτής του φόρουμ.

Το φετινό συνέδριο εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Πολωνίας Beata Szydło. Μεταξύ των ομιλητών στο CYBERSEC Forum συμμετείχαν: η Anna Streżyńska – Υπουργός ψηφιακών υποθέσεων, ο Antoni Macierewicz – Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Sir Julian King – Ευρωπαίος Επίτροπος της Ένωσης για την Ασφαλεία, ο Πρέσβης Sorin Ducaru – Βοηθός Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τις αναδυόμενες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας – Ρουμανία, η Melissa Hathaway – Πρόεδρος της Hathaway Global Strategies, LLC και ανώτερος σύμβουλος στο Belfer Center του Harvard Kennedy School, ο πρώην σύμβουλος στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο υπό τις προεδρίες των George W. Bush και Barack Obama, εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Kosciuszko – ΗΠΑ, ο Michael Chertoff – Συνιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Chertoff, πρώην Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ – ΗΠΑ, η Marietje Schaake – μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ALDE), ιδρυτής και μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας ψηφιακής ατζέντας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Ολλανδία, η πρέσβης Marina Kaljurand – πρόεδρος της παγκόσμιας επιτροπής για την σταθερότητα του Κυβερνοχώρου, πρώην Υπουργός Εξωτερικών – Εσθονία, ο Jānis Sārts – Διευθυντής του στρατηγικού κέντρου επικοινωνίας αριστείας του ΝΑΤΟ – Λετονία, ο Jan Neutze – Διευθυντής της πολιτικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Microsoft EMEA – Γερμανία και ο Alastair Teare – Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte στην Κεντρική Ευρώπη – Ηνωμένο Βασίλειο.

Το CYBERSEC Forum αποτελεί ένα ετήσιο συνέδριο αφιερωμένο στις στρατηγικές πτυχές της κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη. Η εκδήλωση λειτουργεί ως μια συνεργατική πλατφόρμα για κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και σημαντικούς οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα. Τα Concise Courses έχουν τιμήσει την πρώτη έκδοση του CYBERSEC Forum, κατατάσσοντάς το ανάμεσα στα πέντε κορυφαία συνέδρια του κυβερνοχώρου για συμμετοχή στην Ευρώπη.

Share.

Leave A Reply