Η ATC ανάμεσα στους κορυφαίους εκπροσώπους της καινοτομίας στο διαγωνισμό Innovation Radar 2017 της ΕΕ

0

Τους άριστους της καινοτομίας, οι οποίοι έχουν διακριθεί για το έργο τους στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), αναζητά η Ε.Ε. για τριτη συνεχόμενη χρονιά μέσω του διαγωνισμού Innovation Radar 2017. Μεταξύ των πλέον καινοτόμων προτάσεων περιλαμβάνεται και μια ελληνική, με φορέα υλοποίησης την Athens Technology Center και το εργαλείο Truthnest που η εταιρεία δημιούργησε το 2016 με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου των ψευδών ειδήσεων. Πλέον, ένα χρόνο μετά, το εργαλείο Truthnest έχει ενσωματωθεί πλήρως στην ολοκληρωμένη πλατφόρμα Truly Media που χρησιμοποιούν γερμανικά ΜΜΕ εν όψει των γερμανικών εκλογών.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνει πρόσκληση στους πολίτες της Ευρώπης να αναδείξουν με την ψήφο τους την προσφιλέστερη σε αυτούς καινοτόμο πρόταση ή εκπρόσωπο του χώρου, μέσω του https://ec.europa.eu/futurium/en/innovation-radar-prize/industrial-and-enabling-tech. O νικητής θα αναδειχθεί τον ερχόμενο Νοέμβρη, στη Βουδαπέστη, στη διάρκεια της εκδήλωσης “ICT Ρroposers’ Day”.

innovation-radar

Το εργαλείο Truthnest προσφέρει τους κατάλληλους δείκτες για την επιβεβαίωση του βαθμού εγκυρότητας νέων όπως αυτά δημοσιεύονται ή αναπαράγονται στα social media. Για την «παραγωγή» των δεικτών αυτών αξιοποιήθηκε τόσο η πολύχρονη εμπειρία της ATC στο χώρο των ΜΜΕ όσο και τεχνικές ανάλυσης ειδήσεων (news analytics) με χρήση τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence), η σημασιολογική ανάλυση (semantic analysis) και η δυναμική δικτύων (network dynamics).

Για την ανάπτυξη της πλατφόρμας Truly Media, ATC συνεργάστηκε με με την Deutsche Welle, ένα οργανισμό «θεσμό» στο χώρο των media, αξιοποιώντας και πόρους από τo «ταμείο καινοτοτομίας» της Google (Digital News initiative), Πρόκειται για ένα online περιβάλλον συνεργασίας όπου δημοσιογράφοι από κάθε σημείο του πλανήτη έχουν στη διάθεσή τους εξελιγμένα ψηφιακά εργαλεία για την επαλήθευση ειδήσεων, εικόνων και video όπως αυτά μοιράζονται απευθείας από τους χρήστες των social media (user generated Content, USG).

Share.

Leave A Reply