Δοκιμή 5G από Deutsche Telekom και Huawei

0

Το δίκτυο της Deutsche Telekom στη Γερμανία είναι έτοιμο για το 5G. Το εμπορικό δίκτυο της εταιρείας στο Βερολίνο, ξεκίνησε τη λειτουργία του με σύνδεση 5G, προσφέροντας ταχύτητα πάνω από 2 Gbps και χαμηλή καθυστέρηση 3 miliseconds μέσω της συχνότητας των 3,7 GHz. Τροφοδοτούμενο από τον εξοπλισμό της Huawei που χρησιμοποιεί τις προδιαγραφές 3GPP για 5G NR (new radio), η εφαρμογή σε εμπορικές περιοχές είναι η πρώτη στην Ευρώπη και σηματοδοτεί μία σημαντική εξέλιξη στην παγκόσμια ανάπτυξη του 5G.

Όπως δήλωσε η Claudia Nemat, μέλος του ΔΣ τεχνολογίας και καινοτομίας της DT: «Το 5G NR είναι καίριο για τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες συνδεσιμότητας των πελατών μας, που μεγαλώνουν σταθερά με όλο και περισσότερες δικτυακές συνδέσεις. Αυτό το επίτευγμα μας, δείχνει τη βιωσιμότητα του σχεδίου μας να προσφέρουμε μία νέα και ανώτερη εμπειρία χρήσης».

Ο Huimin Zhu, αντιπρόεδρος του τμήματος 5G της Huawei, είπε: «Ως μακρόχρονοι συνεργάτες, η DT και η Huawei συνεργάστηκαν και τώρα στην επιτυχή δοκιμή εξοπλισμού 5G NR σε πραγματικές συνθήκες, με βάση τα τελευταία πρότυπα 3GPP R15. Αυτό το επίτευγμα τονίζει τις δυνατότητες του εξοπλισμού 5G NR να καλύπτει τις ανάγκες των παρόχων για νέες επιχειρηματικές προοπτικές προς τους τελικούς χρήστες. Η Huawei είναι αισιόδοξη ότι η συνεργασία της με τη DT μπορεί να προετοιμάσει πλήρως το δρόμο για τη διάθεση υπηρεσιών 5G NR στην Ευρώπη μέχρι το 2020, χάρη στις προσπάθειες προτυποποίησης του 3GPP».

Η εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες, στο κέντρο του Βερολίνου, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό και λογισμικό της Huawei, βασίζεται στο 5G πριν τα τελικά πρότυπα, που ακολουθεί στενά το παγκόσμιο πρότυπο 3GPP για το λεγόμενο «μη αυτόνομο new radio». Με αυτό το mode του 5G NR για το ενισχυμένο mobile broadband (eMBB), σημαίνει ότι η σύνδεση βασίζεται στο LTE ενώ οι πάροχοι 5G NR χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση των ταχυτήτων και τη μείωση της καθυστέρησης. Έτσι, το 5G NR θα υλοποιηθεί με την εξέλιξη του 4G LTE ως βάση για ευρυζωνική κάλυψη μεγάλων περιοχών. Οι προδιαγραφές αυτού του συστήματος θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο ως τμήμα της έκδοσης 15 του 3GPP.

Το 5G NR έχει χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό για τις ανάγκες μέσης συχνότητας των 6 GHz των εφαρμογών 5G, που απαιτούν υποστήριξη φορητότητας, κάλυψη μεγάλων περιοχών, όπως επίσης ταχύτητες πολλαπλών gigabits και χαμηλή καθυστέρηση της τάξης των miliseconds. Όπως είπε ο Bruno Jacobfeuerborn, chief technology officer της DT: «Με αυτό το επίτευγμα σε πραγματικές συνθήκες, η DT κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα προς τη λειτουργία δικτύου 5G. Όταν οριστικοποιηθεί το πρότυπο, θα το θέσουμε σε δοκιμαστική φάση το 2018 ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος για ευρύτερη διαθεσιμότητα σε εμπορικές περιοχές, και την προσφορά συσκευών στην αγορά, όταν αυτές κυκλοφορήσουν».

Share.

Leave A Reply