Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου

Η νέα αντιπαράθεση για τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας

0

Υπό μελέτη έχουν τεθεί από την τηλεοπτική αγορά τα διάφορα σενάρια που γεννά η απόφαση του ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) να ξεκινήσει η δημοπρασία για τις 7 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ ώστε ιδανικά το συνολικό τίμημα για το δημόσιο να φθάσει σε αυτό που είχε επιτευχθεί με τον διαγωνισμό για τις 4 άδειες που ακυρώθηκε.

esr

Όπως εκτιμάται το σημείο κλειδί είναι ο αριθμός των υποψηφίων και συγκεκριμένα αν θα είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος από τις προς διάθεση άδειες. Σε κάθε περίπτωση μελετάται εξονυχιστικά ό,τι έχει σχέση με τη διαδικασία ώστε να εξεταστούν πιθανές προσφυγές στη Δικαιοσύνη με τους ψυχραιμότερους να εκτιμούν ότι με αυτό το τίμημα δεν θα μπορέσει να επιβιώσει τηλεοπτικός σταθμός με μερίδιο κάτω από 10% και αυτό ουσιαστικά οδηγεί σε μια αγορά με 4 παίχτες.

Λόγω της προϊστορίας, το ενδιαφέρον για το αν θα αδειοδοτηθούν εν τέλει οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι μεγάλο και βεβαίως θα είναι πλήγμα για την αξιοπιστία συνολικά του πολιτικού μας συστήματος αν και αυτή η απόπειρα που γίνεται με ομόφωνες αποφάσεις του ΕΣΡ δεν τελεσφορήσει.

Share.

Leave A Reply