Συνάντηση της επιτρόπου Ψηφιακής Οικονομίας με τον υπουργό ΨΗΠΤΕ

0

Mε τη νέα Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ συναντήθηκε χθες στις Βρυξέλλες o Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η συνάντηση επικεντρώθηκε στις δράσεις και τους στόχους του ελληνικού υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και στην παρουσίαση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2016-2021.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικής Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς (NGA Plan) και οι λεπτομέρειες των δράσεων «Superfast Broadband» και «Rural Extension», έργα που όπως δήλωσε ο Νίκος Παππάς: «Θα αποτελέσουν το έναυσμα για την αύξηση τόσο της διαθεσιμότητας, όσο και της ζήτησης για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες υπερ-υψηλής ταχύτητας. Έχει, ήδη, ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάπτυξη της πλέον σύγχρονης τεχνολογικά υποδομής που χρειάζεται η χώρα, προκειμένου να υλοποιηθεί η μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία, να διαμορφωθεί ένα νέο ανταγωνιστικό αναπτυξιακό πρότυπο και να φέρουμε το αύριο, σήμερα, για όλους τους Έλληνες».

mariya-gabriel

Παράλληλα, συζητήθηκε εκτενώς η δράση του Σύζευξις 2, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού σχεδίου ICT (με συνολικό προϋπολογισμό 621 εκατ. ευρώ) το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών υποδομών του δημοσίου τομέα.

Επίσης η ελληνική πλευρά εξέφρασε, την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) φιλοξενείται στην Ελλάδα. Οι δύο πλευρές συζήτησαν την ανάγκη εκσυγχρονισμού και ενδυνάμωσης του θεσμού, έτσι ώστε να αντεπεξέρχεται με ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο σε θέματα κυβερνοασφάλειας, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και αντιμετώπισης.

Τον υπουργό ΨΗΠΤΕ στις Βρυξέλλες συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας.

Share.

Leave A Reply