Στο τελικό της στάδιο οδεύει η διαδικασία της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) για τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη 1800 MHz. Σήμερα Πέμπτη, έπειτα από τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Επιτροπής θα σταλεί στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης η σχετική εισήγηση προκειμένου να δημοσιευτεί στη συνέχεια και να δρομολογηθεί ο διαγωνισμός.

nikos-pappas

Σύμφωνα με το σχετικό κείμενο που έχει δημοσιοποιηθεί στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που έχει προηγηθεί, η δημοπρασία θα γίνει εντός του 2017. Ειδικότερα, η διαγωνιστική μέθοδος που προτείνεται είναι δημοπρασία πολλαπλών γύρων με αυξανόμενο τίμημα, όπου ο κάθε υπερθεματιστής υποβάλλει την προσφορά του. Όπως εκτιμάται το ποσό που θα καταβάλλουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι για τις συχνότητες αυτές – κατ’ ανώτερο – θα είναι της τάξεως των 240 εκατ. ευρώ.

Προκειμένου να προσδιοριστεί η τιμή εκκίνησης για το διαθέσιμο προς πώληση φάσμα των 1800 MHz, η ΕΕΤΤ προτείνει να ακολουθηθεί η προσέγγιση πληθωρισμού της τιμής στην οποία δόθηκε μέσω δημοπρασίας το φάσμα στη ζώνη αυτή το 2011 στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Τότε η τιμή εκκίνησης για κάθε ένα δικαίωμα από τα 4 που δημοπρατήθηκαν ήταν 20,5 εκατ. ευρώ με την εκτίμηση να είναι ότι σήμερα η τιμή εκκίνησης θα διαμορφωθεί κατά ανώτερο στα 22 εκατ. ευρώ.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply