Κεφάλαια 1,3 δισ. ευρώ επιδιώκει να αντλήσει η Play του Πάνου Γερμανού

0

Περί τα 1,3 δισ. ευρώ προσδοκά από την είσοδό της στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας η Play Communications, στην οποία ο Πάνος Γερμανός μέσω της Olympia κατέχει το 50,3%.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η δημόσια προσφορά της Play θα είναι η μεγαλύτερη μετά το 2011 επί ευρωπαϊκής αγοράς στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, ενώ είναι από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές στο πολωνικό Χρηματιστήριο.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας ανακοίνωσε πως η εισαγωγή της στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας θα μπορούσε να αποτελείται από μέχρι και 121,6 εκατ. μετοχές – ή περίπου το 48% του μετοχικού κεφαλαίου – οι οποίες θα πωληθούν με μέγιστη τιμή τα 44 ζλοτ (12 δολάρια) ανά μετοχή.

play

Σύμφωνα με την Ανθή Τροκούδη, Διευθύντρια Επικοινωνίας, του ομίλου Olympia, «η πολωνική αγορά τηλεπικοινωνιών αποτελεί μια από τις πιο ελκυστικές στην Ευρώπη υποστηριζόμενη και από τα πολύ καλά γενικά μακροοικονομικά μεγέθη – δείκτες της χώρας. Η Play αποτελεί πλέον τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην τοπική αγορά και παράλληλα αυτόν με την μεγαλύτερη ανάπτυξη συνδρομητικής βάσης τα τελευταία χρόνια, έχοντας πλέον πετύχει να εξυπηρετεί 14,3 εκατ. συνδρομητές, με βάση τα στοιχεία Μαρτίου 2017.  Έπειτα από 10 συναπτά έτη επενδύσεων και υποστήριξης της εταιρίας, οι μέτοχοι εκτιμούν ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας στην Πολωνία, γεγονός που δυνητικά θα συμβάλλει στην χρηματοδότηση του επόμενου σταδίου ανάπτυξης της, μέσω της υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου».

Share.

Leave A Reply