Η Air Liquide συνεχίζει να επενδύει σε τεχνολογικές start-ups

0

H ALIAD, θυγατρική εταιρία επιχειρηματικών κεφαλαίων της Air Liquide, ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στον τομέα της καινοτομίας αποκτώντας συμμετοχές στο κεφάλαιο των τεχνολογικών start-ups Dietsensor και Ubleam, καθώς και στο επενδυτικό fund Investisseurs & Partenaires. Στο παρελθόν, η εταιρία είχε επενδύσει σε άλλες έξι εταιρίες, στις οποίες εξακολουθεί να παρέχει χρηματοοικονομική στήριξη. Συνυπολογίζοντας τις τρεις νέες αυτές συμμετοχές, η συνολική επένδυση της ALIAD σε start-ups από την αρχή του 2017 ανέρχεται σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ.

benoit-potier

Η στρατηγική επενδύσεων της ALIAD στοχεύει σε τομείς που σχετίζονται με την ενεργειακή μετάβαση, την υγεία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η ALIAD επενδύει σε start-ups που αναπτύσσουν καινοτόμες τεχνολογίες, συνάπτοντας συνεργασίες με τις εταιρίες του Ομίλου σε επιχειρηματικό επίπεδο ή σε επίπεδο R&D.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, η ALIAD επένδυσε σε δύο νέες εταιρίες στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Καταρχήν, στην start-up Ubleam, με έδρα την Τουλούζη, η οποία ειδικεύεται σε εφαρμογές Internet of Things αναπτύσσοντας τεχνολογία ετικετών αναγνώρισης, που εμπλουτίζουν τις πληροφορίες που προσφέρονται στον πελάτη. Για την εξακρίβωση της δυνατότητας υλοποίησης της τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκαν από τον Όμιλο δοκιμές με την ενσωμάτωση των ετικετών αναγνώρισης σε φιάλες αερίων που προορίζονταν για χρήση σε βιομηχανίες και στον τομέα της υγείας. Η δεύτερη συμμετοχή αφορά την Dietsensor, μια γαλλική εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της διατροφής. Η συγκεκριμένη start-up έχει αναπτύξει μια εφαρμογή που βοηθά τους ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη να παρακολουθούν τα επίπεδα γλυκόζης των γευμάτων τους.

Παράλληλα, η ALIAD επένδυσε σε μια εταιρία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, την Investisseurs & Partenaires, η οποία δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην αφρικανική ήπειρο, προσφέροντας οικονομική στήριξη σε οργανισμούς μικροχρηματοδότησης και σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε 15 χώρες στην Αφρική.

Τέλος, η ALIAD ενίσχυσε την οικονομική της στήριξη σε έξι εταιρίες που ήδη υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιο της, αποδεικνύοντας τη στρατηγική της για μακροπρόθεσμη στήριξη των εξής start-ups: της Solidia Technologies, που χρησιμοποιεί διοξείδιο του άνθρακα (CO2) αντί για νερό για την παραγωγή σκυροδέματος, της Avenisense, που κατασκευάζει μικρο-αισθητήρες για την παρακολούθηση των ιδιοτήτων των υγρών που προορίζονται για βιομηχανική χρήση, της Inpria, η οποία αναπτύσσει μία τεχνολογία λιθογραφίας που χρησιμοποιείται για τη μικρογραφία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων για τη βιομηχανία ημιαγωγών, της Water Planet, που παρέχει βιομηχανικές λύσεις επεξεργασίας λυμάτων, της Aveni, η οποία αναπτύσσει τεχνολογία ηλεκτρολυτικής απόθεσης για τη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών, και της Quanta Dialysis Technologies που σχεδιάζει μια συσκευή αιμοδιάλυσης για χρήση σε εξειδικευμένα κέντρα ή για οικιακή χρήση.

Ο François Darchis, Αντιπρόεδρος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide και υπεύθυνος για θέματα Καινοτομίας, σχολίασε: «Η επιδίωξη της ALIAD για μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε τεχνολογικές start-ups αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Ομίλου Air Liquide για διαρκή καινοτομία. Αυτή η προσέγγιση συμβάλλει στην επιτάχυνση του ρυθμού της καινοτομίας του Ομίλου, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στην κάθε start-up να επωφεληθεί από την βιομηχανική και τεχνολογική εμπειρία της Air Liquide και να έχει πρόσβαση σε δυνητικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο».

Share.

Leave A Reply