Με αποτίμηση 3,5 δις. ευρώ εκτιμάται από τους αναλυτές ότι θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας η πολωνική Play, μέλος του ομίλου Olympia, του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, με στόχο να αντλήσει περί τα 700 εκατ. ευρώ.

Η Play, δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία, χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο επιτυχημένες εισόδους στις τηλεπικοινωνίες στην Ευρώπη, η οποία έχει κατακτήσει μερίδιο 27% της αγοράς – 14,3 εκατ. συνδρομητές – σε μόλις 10 χρόνια λειτουργίας με ανταγωνιστές την Orange, την Deutsche Telekom και την Polkomtel Plus.

Όπως επισημαίνει ο  Jorgen Bang-Jensen, διευθύνων σύμβουλος της Play, η εταιρεία διαθέτει διευρυμένο δίκτυο 850 καταστημάτων σε περισσότερες από 420 πόλεις στη χώρα και συνεπή αύξηση μεριδίων χρόνο με το χρόνο από τη φάση εισόδου της στην αγορά. Παράλληλα η πολωνική αγορά είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, επιδεικνύοντας σταθερή και συνεχή βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών της επιτυγχάνοντας σταδιακή αύξηση στο διαθέσιμο εισόδημα, την καταναλωτική δύναμη και τη μείωση της ανεργίας.

play

Ο όμιλος του Πάνου Γερμανού ελέγχει το 50,3% της Play με το υπόλοιπο ποσοστό να ανήκει στην ισλανδική Novator Partners. Το ποσό που θα αντλήσει από το Χρηματιστήριο θα το διαθέσει για την αποπληρωμή μέρους των τραπεζικών της υποχρεώσεων καθώς και για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Σύμφωνα με την διευθύντρια επικοινωνίας, του ομίλου Olympia Ανθή Τροκούδη, «η πολωνική αγορά τηλεπικοινωνιών αποτελεί μια από τις πιο ελκυστικές στην Ευρώπη υποστηριζόμενη και από τα πολύ καλά γενικά μακροοικονομικά μεγέθη – δείκτες της χώρας. Η Play αποτελεί πλέον τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην τοπική αγορά και παράλληλα αυτόν με την μεγαλύτερη ανάπτυξη συνδρομητικής βάσης τα τελευταία χρόνια. Έπειτα από 10 συναπτά έτη επενδύσεων και υποστήριξης της εταιρίας, οι μέτοχοι εκτιμούν ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας στην Πολωνία, γεγονός που δυνητικά θα συμβάλλει στην χρηματοδότηση του επόμενου σταδίου ανάπτυξης της, μέσω της υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply