Στόχος 700 εκατ. ευρώ για την Play από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας

0

Με αποτίμηση 3,5 δις. ευρώ εκτιμάται από τους αναλυτές ότι θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας η πολωνική Play, μέλος του ομίλου Olympia, του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, με στόχο να αντλήσει περί τα 700 εκατ. ευρώ.

Η Play, δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία, χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο επιτυχημένες εισόδους στις τηλεπικοινωνίες στην Ευρώπη, η οποία έχει κατακτήσει μερίδιο 27% της αγοράς – 14,3 εκατ. συνδρομητές – σε μόλις 10 χρόνια λειτουργίας με ανταγωνιστές την Orange, την Deutsche Telekom και την Polkomtel Plus.

Όπως επισημαίνει ο  Jorgen Bang-Jensen, διευθύνων σύμβουλος της Play, η εταιρεία διαθέτει διευρυμένο δίκτυο 850 καταστημάτων σε περισσότερες από 420 πόλεις στη χώρα και συνεπή αύξηση μεριδίων χρόνο με το χρόνο από τη φάση εισόδου της στην αγορά. Παράλληλα η πολωνική αγορά είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, επιδεικνύοντας σταθερή και συνεχή βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών της επιτυγχάνοντας σταδιακή αύξηση στο διαθέσιμο εισόδημα, την καταναλωτική δύναμη και τη μείωση της ανεργίας.

play

Ο όμιλος του Πάνου Γερμανού ελέγχει το 50,3% της Play με το υπόλοιπο ποσοστό να ανήκει στην ισλανδική Novator Partners. Το ποσό που θα αντλήσει από το Χρηματιστήριο θα το διαθέσει για την αποπληρωμή μέρους των τραπεζικών της υποχρεώσεων καθώς και για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Σύμφωνα με την διευθύντρια επικοινωνίας, του ομίλου Olympia Ανθή Τροκούδη, «η πολωνική αγορά τηλεπικοινωνιών αποτελεί μια από τις πιο ελκυστικές στην Ευρώπη υποστηριζόμενη και από τα πολύ καλά γενικά μακροοικονομικά μεγέθη – δείκτες της χώρας. Η Play αποτελεί πλέον τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην τοπική αγορά και παράλληλα αυτόν με την μεγαλύτερη ανάπτυξη συνδρομητικής βάσης τα τελευταία χρόνια. Έπειτα από 10 συναπτά έτη επενδύσεων και υποστήριξης της εταιρίας, οι μέτοχοι εκτιμούν ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας στην Πολωνία, γεγονός που δυνητικά θα συμβάλλει στην χρηματοδότηση του επόμενου σταδίου ανάπτυξης της, μέσω της υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου».

Share.

Leave A Reply