Αποστολή των συμβούλων για την πώληση της Cyta Ελλάδος είναι «με αντικειμενικά και τεχνοκρατικά κριτήρια, να διερευνήσουν την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη Cyta Hellas, με ανοικτές όλες τις επιλογές συμμετοχής». Τα παραπάνω τόνισε πρόσφατα σε συνέντευξή της στην κυπριακή εφημερίδα Πολίτης η πρόεδρος της κυπριακής Cyta Ρένα Ρουβιθά Πάνου.

rena-panou-roubitha

Σύμφωνα επίσης με κυπριακά μέσα ενημέρωσης οι σύμβουλοι που έχουν οριστεί είναι η McKinsey και η PwC με την υποχρέωση να έχουν ετοιμάσει τις προτάσεις τους επί της διαδικασίας ως τον Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι το 2016 η Cyta Hellas είχε έσοδα 90,7 εκατ. ευρώ έναντι 107,8 εκατ. (μείωση 15,8%), ενώ οι ζημιές προ φόρων της διαμορφώθηκαν σε  18,9 εκατ., έναντι ζημιών 2,9 εκατ. το 2015. Η εταιρεία εμφανίζει αρνητική καθαρή θέση ύψους 15,4 εκατ. ευρώ. Στο τέλος της περασμένης χρονιάς είχε 306.800 πελάτες σταθερής τηλεφωνίας και 38.257 πελάτες κινητής.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply