Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ΑΕ και η ΕΠΑ Θεσσαλίας ΑΕ επέλεξαν την Data Communication για το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων Διανομής και Εμπορίας στον κλάδο του φυσικού αερίου, στο πλαίσιο της δημιουργίας δύο νέων Εταιριών Προμήθειας και Διανομής Φυσικού Αερίου με τίτλο Αέριο Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας ΑΕ και ΕΔΑ Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας ΑΕ, αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ΕΠΑ Θεσσαλονίκης AE και ΕΠΑ Θεσσαλίας AE υποχρεώθηκαν για το Νομικό και Λειτουργικό διαχωρισμό της δραστηριότητας διαχείρισης των Δικτύων Διανομής από τις λοιπές δραστηριότητες τους έως τις 31/12/2016, σε συνέχεια της ψήφισης του ν. 4336/2015 για το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων Διανομής και Εμπορίας στον κλάδο του φυσικού αερίου.

Η Data Communication επιλέχθηκε ως στρατηγικός συνεργάτης για την υλοποίηση του έργου και το ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία λόγω της άριστης τεχνογνωσίας, της τεχνικής αρτιότητας και της πολυετούς της εμπειρίας. Η εταιρία παρέδωσε τη ζητούμενη λειτουργικότητα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ανταποκρινόμενη απόλυτα στα ποιοτικά κριτήρια που τέθηκαν.

data-communication-logo

Το έργο, εκτός του διαχωρισμού των δραστηριοτήτων, αφορούσε και στην στρατηγική επιλογή των δύο εταιριών για τη δημιουργία ενός νέου πελατοκεντρικού συστήματος λειτουργίας, με στόχο την άμεση και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πελάτη, ενώ ως βασική προϋπόθεση είχε τεθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ΕΔΑ Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας ΑΕ και Αέριο Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας ΑΕ υπό πλήρη διαφάνεια, όπως επιβάλει ο νέος κανονισμός λειτουργίας τους.

Συνοπτικά, στην ΕΔΑ Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στα συστήματα Microsoft Dynamics NAV, Microsoft Dynamics CRM, καθώς και σε όλα τα υφιστάμενα mobile Applications. Παράλληλα, υλοποιήθηκαν νέες περιφερειακές εφαρμογές διασυνδεδεμένες με τα παραπάνω, όπως η νέα ιστοσελίδα της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας, διασύνδεση με το τηλεφωνικό κέντρο, σύστημα διαχείρισης εγγράφων, καθώς και Portal για τη διασύνδεση όλων των Χρηστών Διανομής με την ΕΔΑ Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας και την άμεση ενημέρωση τους για την κατάσταση των αιτημάτων που καταθέτουν.

Αντίστοιχα, στην Αέριο Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας, υιοθετήθηκε το σύστημα Energy Dynamics Accelerator, εξειδικευμένη CRM λύση της Data Communication για το χώρο της ενέργειας, βασισμένη στο Microsoft Dynamics CRM 2016, ενώ παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στο Microsoft Dynamics NAV, δημιουργήθηκε η νέα ιστοσελίδα του οργανισμού, η διασύνδεση με το νέο τηλεφωνικό κέντρο, καθώς και πλήρης επικοινωνία με το Portal της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας.

Με την ευκαιρία του νέου έργου, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας, Λεωνίδας Μπακούρας, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη συνεργασία του με την Data Communication δηλώνοντας: «Η αμεσότητα της αλλαγής του τρόπου λειτουργίας των δύο εταιριών και οι ανάγκες που προέκυψαν ήταν αναγκαίο να διαχειριστούν από έναν συνεργάτη με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία, σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Στόχος μας είναι η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς τους καταναλωτές, αλλά και προς τους Χρήστες Διανομής. Η επιλογή μας να συνεργαστούμε με την Data Communication συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής μας θέση στην αγορά και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Data Communication, κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης, δήλωσε: «Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Data Communication και ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς για τον χρόνο στον οποίο υλοποιήθηκε. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που για ακόμη μία φορά σταθήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών τόσο των πελατών μας όσο και των δικών μας».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply