Το ΨΗΠΤΕ ανακοινώνει συμφωνία μείωσης τιμών περιαγωγής μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ (;)

0

Πρόσκληση στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), Νίκο Παππά να επισκεφθεί το Τελ Αβίβ, για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας με αντικείμενο τη μείωση των τιμών χονδρικής της περιαγωγής μεταξύ των παρόχων κινητής τηλεφωνίας της Ελλάδας και του Ισραήλ απεύθυνε ο υπουργός Επικοινωνιών του Ισραήλ, Yitzhak Hanegbi.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο τύπου του ΨΗΠΤΕ.

Yitzhak-Hanegbi

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί εκεί ο Έλληνας υπουργός και συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενώ δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία των δύο χωρών.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι δύο υπουργοί δύναται να προβούν σε μια τέτοια συμφωνία επί της αρχής, όμως το που θα διαμορφωθούν οι τιμές περιαγωγής είναι καθαρά θέμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των παρόχων κινητής τηλεφωνίας και όχι θέμα διακρατικών σχέσεων. ​

Ο κ. Παππάς, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον, συναντήθηκε χθες και με τον υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ για το Διεθνές Εμπόριο, Kenneth Hyatt. Κατά διάρκεια της συνάντησης και σύμφωνα με τη δεύτερη ανακοίνωση που απεστάλη από το ΨΗΠΤΕ, για τη επίσκεψη του κ. Παππά στις ΗΠΑ, ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε «τις διεθνούς εμβέλειας επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει ο τομέας των δικτύων νέας γενιάς στην Ελλάδα και η δυνατότητα μόχλευσης των κονδυλίων ύψους 415 εκατ. ευρώ που είναι διαθέσιμα από τα κοινοτικά ταμεία, μέσω πιθανής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ)».

Ανέλυσε, ακόμη, τη νομοθεσία που ψηφίστηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, η οποία, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΨΗΠΤΕ, «μειώνει κατά 60 – 80% το κόστος εγκατάστασης των δικτύων, επιτρέποντας τη διέλευση όλων των ενδιαφερομένων μέσω κοινών υποδομών».

Ακόμη, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υπογράμμισε «τη σημασία που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στην ανάπτυξη των αγωγών ενέργειας, ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στο συντονισμό των ενεργειών – μέσω του υπό σύσταση Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών – ώστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει την τροχιακή της θέση, αλλά και να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις και τους φορείς που ήδη δραστηριοποιούνται στον τομέα».

Τον υπουργό ΨΗΠΤΕ συνοδεύει, στην επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply