Ξεκινά τον Απρίλιο το 2ο Coding Bootcamp με εγγυημένη απασχόληση

0

Το 2ο Coding Bootcamp με εγγυημένη απασχόληση, δράση που οργανώνεται στο πλαίσιο του Alliance For Digital Employability και υλοποιείται από τη CEPIS και τη HePIS, με την επιστημονική επίβλεψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ξεκινά τον Απρίλιο 2017 στην Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε έπειτα από εντατική εκπαίδευση 500 ωρών σε 14 εβδομάδες (Απρίλιος – Ιούλιος 2017), 50 συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στον Προγραμματισμό (25 σε Java και 25 σε C#/.NET), θα πιστοποιηθούν για τις γνώσεις τους και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα προσληφθούν άμεσα από τις εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σε σχετικές θέσεις εργασίας.

coding-bootcamp

Η δράση αυτή αποτελεί τη συνέχεια του 1ου Coding Bootcamp, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιανουάριο 2017. Συνολικά 30 άνεργοι νέοι, ηλικίας 22-37 ετών, προερχόμενοι από διαφορετικά επαγγελματικά πεδία και σπουδές (αρχιτέκτονες, μαθηματικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, οικονομολόγοι κ.α.), ειδικεύτηκαν εκ νέου σε 14 εβδομάδες (500 ώρες εκπαίδευσης) στις γλώσσες προγραμματισμού Java και C#/.NET. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και την πιστοποίηση των γνώσεών τους προσλήφθηκε το 100% των αποφοίτων από τις 20 κορυφαίες συμμετέχουσες εταιρίες σε θέσεις σχετικές με τον προγραμματισμό, με μηνιαίους μισθούς που άγγιξαν τα 1.300 ευρώ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψήφιους εκτός εργασίας και χωρίς ουσιαστικό υπόβαθρο στην Πληροφορική, που θέλουν να ειδικευτούν στον Προγραμματισμό. Από το σύνολο των υποψηφίων που θα υποβάλλουν αίτηση, θα επιλεγούν οι 50 καλύτεροι, κατόπιν της αξιολόγησής τους από ομάδα ειδικών, ενώ οι γνώσεις προγραμματισμού δεν αποτελούν κριτήριο επιλογής. Η αντιστοίχιση των 50 επιλεγμένων υποψηφίων με τις συμμετέχουσες εταιρίες ολοκληρώνεται εντός των πρώτων εκπαιδευτικών εβδομάδων.

Το κόστος του προγράμματος είναι 1.000 ευρώ για την εταιρία και 1.000 ευρώ ανά εκπαιδευτικό κύκλο για τον εκπαιδευόμενο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κόστους (όπως εκπαιδευτικό υλικό, υποστήριξη, πιστοποίηση, γραμματεία κλπ.) καλύπτεται από τους χορηγούς και φορείς της διοργάνωσης. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους εδώ έως και τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 4 Απριλίου. Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας.Σε υποψηφίους με εξαιρετική επίδοση θα χορηγηθούν υποτροφίες, ενώ παρέχεται δυνατότητα οικονομικής διευκόλυνσης.

Τα Coding Bootcamps πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Alliance For Digital Employability (AFDEmp), μίας εθελοντικής πρωτοβουλίας που αποσκοπεί στην επανειδίκευση 500.000 νέων εκτός εργασίας στον κλάδο της Πληροφορικής την επόμενη δεκαετία στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση της εγχώριας ανεργίας. Το AFDEmp απαρτίζουν ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) Βύρων Νικολαΐδης, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Γιώργος Δουκίδης, Διομήδης Σπινέλλης, Κατερίνα Πραματάρη, Πάνος Λουρίδας, ο πρόεδρος της HePIS Νίκος Φαλδαμής και πάνω από 3.500 άτομα και 50 κορυφαίοι οργανισμοί, εταιρίες και πανεπιστήμια.

Share.

Leave A Reply