Χάθηκε το 16,9% των νόμιμων πωλήσεων smartphone

0

Το 16,9% των νόμιμων πωλήσεων έξυπνων κινητών τηλεφώνων έχασε η Ελλάδα το 2015 λόγω απομιμήσεων, σύμφωνα τα στοιχεία έκθεσης που δημοσιοποίησε το Γραφείο Εναρμόνισης της Εσωτερικής Αγοράς (ΓΕΕΑ-EUIPO), της μεγαλύτερης υπηρεσίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU).

smartphones-decline

Το αντίστοιχο ποσοστό στη Ρουμανία είναι 19,1%, στη Βουλγαρία 17,2%, έπεται η Ελλάδα και ακολουθούν Ιταλία, Ουγγαρία, Κροατία, Πολωνία, Μάλτα.

Βάσει των ιδίων στοιχείων η επίδραση της παραποίησης/απομίμησης στην Ε.Ε. των 28 χωρών υπολογίζεται σε 14 εκατομμύρια συσκευές που αντιστοιχεί σε 8,3% των πωλήσεων του κλάδου, ή 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά οι απώλειες που κατέγραψε η παγκόσμια βιομηχανία κινητών τηλεφώνων, εξαιτίας των παραποιήσεων/απομιμήσεων των smartphones το 2015 ανήλθαν στα 45,3 δις. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 12,9% των νόμιμων πωλήσεων των smartphones σε όλο τον κόσμο.

Στην έκθεση αναλύεται ο αριθμός των smartphones που πωλήθηκαν σε 90 χώρες σε κάθε περιοχή του κόσμου, βάσει point-of-sale παρακολούθησης των καταναλωτικών αγορών.

Share.

Leave A Reply