Διαφορετικό χρώμα από κάθε άλλη φορά είχε η επίσημη έναρξη των εργασιών της ελληνικής παρουσίας στο MWC της Βαρκελώνης.

IMG_8331

Την φετινή συμμετοχή, τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος συνοδευόμενος τόσο από τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσο όσο και από τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλη Μαγκλάρα, έδωσαν δυναμικό τόνο στο Hall 8.1.

Τον κο Παππά και τη συνοδεία του, υποδέχτηκαν ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, κος Γιάννης Γιανναράκης, καθώς και ο εκ των αντιπροέδρων του ΣΕΚΕΕ, κος Βαγγελής Αντωνιάδης.

IMG_8325

Ο κος Παππάς, μιλώντας για την ελληνική παρουσία στο MWC17, σχολίασε: «Φέτος, είναι ακόμα πιο ισχυρή, με 25 ελληνικές εταιρείες που συμμετέχουν μέσω του περιπτέρου της χώρας μας. Αυτή ακριβώς η συμμετοχή σηματοδοτεί ότι η Ελλάδα –αφού πέρασε από τη φάση με τις γνωστές οικονομικές και άλλες δυσκολίες- πλέον έχει παρά πολύ μεγάλες δυνατότητες να σχεδιάσει για το μέλλον. Η Ελλάδα διαθέτει αξιοζήλευτο ανθρώπινο κεφάλαιο και, καθώς βγαίνουμε από την κρίση, αποκτά επίσης εθνικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών».

IMG_8304

«Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα, μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας και ο τρόπος αξιοποίησής τους να αποτελέσει τη βάση για να καταστεί η κοινωνία μας πιο λειτουργική, πιο δημοκρατική και πιο δίκαιη. Σε αυτήν ακριβώς τη φάση της τεχνολογικής ανάπτυξης, η Πολιτεία πρέπει να παρέμβει τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού, όσο και μέσω των ρυθμιστικών αρχών, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι καμιά Ελληνίδα, κανένας Έλληνας δεν θα μείνει πίσω από αυτές τις πάρα πολύ σημαντικές εξελίξεις, δεν θα μείνει πίσω από την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες. Οι εφαρμογές είναι αμέτρητες, οι ιδέες ακόμα περισσότερες και, με πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη».

Δηλώσεις στην κάμερα του InfoCom.gr για την παρουσία της Ελλάδας στο MWC 2017, έκανε και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply