Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Πώς θα εφαρμοστεί το νέο τέλος στη σταθερή

0

Τις λεπτομέρειες για την επιβολή του τέλους 5% στη σταθερή τηλεφωνία και το internet στους λογαριασμούς που θα εκδοθούν από την 1η Ιανουαρίου που θεσπίστηκε στο πλαίσιο των μέτρων για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης προβλέπει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Με ενδιαφέρον αναμένεται η επίπτωση που θα έχει το νέο τέλος στην αγορά της σταθερής, αλλά και στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας.

tilefono2_266159416

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην εγκύκλιο στο 5% θα επιβάλλεται και ΦΠΑ 24%. Έτσι, η συνολική επιβάρυνση διαμορφώνεται στο 6,2% για τους καταναλωτές.

Το τέλος επιβάλλεται σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή και internet και υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης τηλεφωνίας, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσα και οι μήνες.

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες εισπράττουν το τέλος και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού από τον καταναλωτή.​

Share.

Leave A Reply