Επενδύσεις 350.000 ευρώ από το IQbility σε 6 νεοφυείς επιχειρήσεις

0

To συνολικό ποσό των 350.000 ευρώ επένδυσε το IQbility, το «εκκολαπτήριο επιχειρήσεων» του Ομίλου Quest φέτος σε 6 νεοφυείς επιχειρήσεις.

Τα κεφάλαια που επενδύθηκαν ανά εταιρεία κυμαίνονται από 20.000 έως 140.000 ευρώ. Εκτός από την επένδυση, οι 6 εταιρείες απολαμβάνουν υπηρεσίες θερμοκοιτίδας όπως γραφεία, τήρηση λογιστικών βιβλία, νομική υποστήριξη, cloud infrastructure, ενώ παράλληλα επωφελούνται από τη συνεργασία με τα στελέχη, τις εταιρείες και το δίκτυο του Ομίλου Quest, τα οποία μεταφράζονται σε πόρους, μεταφορά εμπειρίας και τεχνογνωσίας και κατά περίπτωση πρακτικές συνέργειες.
iqbilityΟι εταιρείες στις οποίες επενδύθηκαν τα παραπάνω κεφάλαια είναι οι εξής:

  • Accusonus: λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης εξειδικευμένο στην αγορά των επαγγελματιών της μουσικής και του ήχου.
  • Reembed: video player ως υπηρεσία προς ηλεκτρονικούς εκδότες, e-tailers και λοιπά websites, μέσω της οποίας αποκτούν περισσότερα views, καταλαβαίνουν καλύτερα το κοινό τους έχοντας πρόσβαση σε εξειδικευμένα video-analytics και δημιουργούν επιπλέον έσοδα από video-διαφημίσεις.
  • Roadcube: εφαρμογή για την πληρωμή μέσω κινητού, υπηρεσιών και προϊόντων που απευθύνονται σε οδηγούς (πληρωμή καυσίμων από κινητό στην αντλία κ.α.).
  • Blendo: πλατφόρμα μέσω της οποίας πελάτες με παρουσία στο internet εξάγουν κρίσιμα δεδομένα από διαφορετικές cloud υπηρεσίες που χρησιμοποιούν, τα επεξεργάζονται και στη συνέχεια τα αποθηκεύουν στη δική του cloud-based αποθήκη δεδομένων για περαιτέρω ανάλυση.
  • Mist.io: λογισμικό παρακολούθησης και διαχείρισης υβριδικών cloud υποδομών. Η εν λόγω επένδυση αποτελεί συνέχεια (follow on) παλαιότερων  επενδυτικών γύρων.
  • Allcancode: πλατφόρμα εκπαίδευσης μαθητών σχολικής ηλικίας στον προγραμματισμό. Η επένδυση γίνεται σε συνέχεια παλαιότερων  επενδυτικών γύρων.

Το IQbility τα τελευταία 4 χρόνια έχει επενδύσει περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια, υποδομές και υπηρεσίες σε περισσότερες από 10 ομάδες με αποκλειστικό σκοπό την ανάπτυξη και εδραίωση νέων επιχειρήσεων, νέων καινοτόμων ιδεών και περίπου 100 νέων θέσεων εργασίας στην χώρα μας.​

Share.

Leave A Reply