Σύσκεψη γενικών γραμματέων Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής για τις ψηφιακές δεξιότητες

0

H ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των Ελλήνων συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μεταξύ του γενικού γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Παντή, του γενικού γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών, Γιάννη Ταφίλη, της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Ψηφιακής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας και 57 προέδρων τμημάτων Πληροφορικής των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

digital-education

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται σύσκεψη με αυτή τη σύνθεση για αυτό το σημαντικό θέμα και με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα υπάρξει ουσιαστική συνέχεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αφορμή της σύσκεψης ήταν οι ευρωπαϊκοί δείκτες που φέρνουν τη χώρα μας στην προτελευταία θέση μεταξύ των κρατών-μελών ως προς τη χρήση και αξιοποίηση των συστημάτων πληροφορικής.

Ο κ. Παντής, με στόχο να αναβαθμιστεί η γνώση και η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας τόσο στην εκπαίδευση όσο και στις άλλες ασχολίες και δραστηριότητες των Ελλήνων πολιτών πρότεινε:

– Βελτίωση των προγραμμάτων σπουδών της πληροφορικής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ανεξαρτήτως του γνωστικού αντικειμένου κάθε σχολής και τμήματος.

– Σύσταση 5μελούς επιτροπής από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, η οποία θα συνεργαστεί με τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής, με σκοπό την προώθηση και εξέλιξη των ψηφιακών ικανοτήτων και τον αποτελεσματικό χειρισμό των συστημάτων πληροφορικής στην ελληνική κοινωνία.

Share.

Leave A Reply