Ο μισός πλανήτης θα είναι online μέχρι το τέλος του 2016

0

Ενδιαφέροντα αποτελέσματα παρουσίασε μία έρευνα της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, που ανήκει στον ΟΗΕ. Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, μέχρι το τέλος του 2016 περίπου ο μισός πληθυσμός της Γης θα χρησιμοποιεί το Internet, ως αποτέλεσμα εξάπλωσης των mobile συσκευών και υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τις μειωμένες τιμές.

online-world

Αυτό όμως αφορά κυρίως τις ανεπτυγμένες χώρες, όπου το 80% του πληθυσμού θα κάνει χρήση του Διαδικτύου. Αντίστοιχα, στις αναπτυσσόμενες χώρες το 40% θα χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, στις μη-ανεπτυγμένες χώρες το 15%, ενώ σε κάποιες από τις πιο φτωχές χώρες της Αφρικής μόλις 1 στους 10 ανθρώπους θα έχουν πρόσβαση. Ως αντιστοιχία, η μελέτη αναφέρει ότι τα ποσοστά διείσδυσης στις μη-ανεπτυγμένες χώρες βρίσκονται σήμερα στο επίπεδο που απολάμβαναν οι ανεπτυγμένες χώρες το 1998 !!! Σε γενικές γραμμές, οι ομάδες που δεν θα είναι online περιλαμβάνουν κυρίως γυναίκες, ηλικιωμένους, άπορους, ανεκπαίδευτους, και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Σήμερα είναι online το 47% του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ ο στόχος του ΟΗΕ είναι το 60% μέχρι το 2020. Online πρόσβαση στερούνται 3,9 δισ. ανθρώπων, με τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών να υπολογίζει ότι 3,5 δισ. θα είναι online μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έρευνα, «το 2016 οι άνθρωποι δε συνδέονται online, είναι μόνιμα online, χάρη στην εξάπλωση του Internet μέσω δικτύων 3G και 4G».

Share.

Leave A Reply