Η UNIFI Communications εξαγοράζει τη WIS Telecom

0

Η UNIFI Communications, ένα από τα κορυφαία δίκτυα τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, με έδρα στην Αμερική, ανακοίνωσε την 100% εξαγορά της WIS Telecom και της θυγατρικής της, από τη Libero Acquisition, μία εταιρεία επενδύσεων της Orascom TMT Investments, όπου ιδιοκτήτης είναι κατά πλειοψηφία ο κ. Naguib Sawris.

naguib-sawiris

Ο Adrian Shatku, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της UNIFI, δήλωσε τα εξής: «Αυτή η εξαγορά θα είναι άκρως συνεργατική για εμάς. Καθώς η UNIFI και η WIS έχουν παρόμοιες επιχειρήσεις, δίκτυα, γεωγραφικές ομοιότητες και πελάτες, συνδυάζοντας τις δύο εταιρείες θα επεκτείνουμε το αποτύπωμα μας, θα μειώσουμε το λειτουργικό κόστος και θα καταστήσουμε δυνατή την παροχή υπηρεσιών φωνής υψηλής ποιότητας στην αγορά χονδρικής. Συνολικά θα επιταχύνει σημαντικά την ανάπτυξη των επιχειρήσεων μας».

Ο κ. Shatku τόνισε ότι η WIS είναι το 15ο μεγαλύτερο δίκτυο παγκοσμίως, σύμφωνα με τη βαθμολογία της Telegeography. Η εταιρεία προσφέρει ένα πλήρες σύνολο υπηρεσιών φωνής, δεδομένων και λύσεων IP παγκοσμίως, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των παρόχων σταθερής και κινητής, με ένα δίκτυο που περιλαμβάνει περισσότερες από 150 διασυνδέσεις με παρόχους κινητής σε 17 χώρες. Οι υπηρεσίες της WIS υποστηρίζονται από διεθνείς υποδομές που συνδέουν switches φωνής προς μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε Αμερική, Αγγλία, Χονγκ Κονγκ, Ιταλία, Ελλάδα, Γερμανία και Βέλγιο. Η WIS έχει επίσης ένα υποθαλάσσιο καλώδιο που συνδέει την Ιταλία με την Ελλάδα.

Ο Naguib Sawiris σχολίασε σχετικά: «Αυτή η συμφωνία αποτελεί τμήμα της στρατηγικής μας, για εκποίηση των μη βασικών πόρων και την ενοποίηση των επιχειρήσεων μας, μέσα στα νέα πλαίσια όπου επικεντρωνόμαστε. Μετά από τη συγχώνευση με τη Vimplecom, οι επιχειρήσεις μας μετατοπίστηκαν από τις επικοινωνίες φωνής και mobile υπηρεσιών, προς την τεχνολογία και τις online λύσεις. Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να μεταφέρω την ιδιοκτησία της WIS σε μία εταιρεία όπως η UNIFI, που θα τη βοηθήσει να προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί, φροντίζοντας παράλληλα τόσο τους υπαλλήλους όσο και τους πελάτες της, και ανυπομονώ να συνεχίσω την ισχυρή συνεργασία μας με τη UNIFI και τον κ. Shatku στο μέλλον».

Share.

Leave A Reply