16 καινοτόμες ιδέες στο πρώτο Hackathon για ασφάλιση στην Ελλάδα

0

Ένα ολόκληρο 24ωρο συνεχούς προσπάθειας, δεκαέξι συμμετέχουσες ομάδες και τρία βραβεία στο τέλος, είναι ο απολογισμός σε αριθμούς του πρώτου διαγωνισμού ανοικτής καινοτομίας (λέγε με hackathon) που έγινε πρόσφατα στη χώρα μας στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης (InsurTech) και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφήνοντας πίσω γερή δόση αισιοδοξίας για το μέλλον των ελληνικών μυαλών…

picture-04

Τον διαγωνισμό HackΙnnow διοργάνωσαν η Groupama Ασφαλιστική, ελληνική θυγατρική του γαλλικού μεν, αλλά με διεθνή δραστηριότητα ασφαλιστικού ομίλου, και το Corallia, την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο α2-innohub, στο Μαρούσι.

Οι ομάδες, αποτελούμενες από 2-5 άτομα, επέλεξαν μία ή περισσότερες από τις 10 «προκλήσεις» του διαγωνισμού και δημιούργησαν προηγμένες εφαρμογές και υπηρεσίες για τον ασφαλιστικό κλάδο, οι οποίες αξιολογήθηκαν με κριτήριο την καινοτομία τους, τη δυνατότητα εμπορικής τους αξιοποίησης, το βαθμό ωριμότητας των ιδεών και τέλος, την αρτιότητα και συμπληρωματικότητα των μελών κάθε ομάδας.

corallia_hackathon

Αυτές που κατάφεραν να πείσουν τα πέντε μέλη της κριτικής επιτροπής με την πρότασή τους και να κατακτήσουν τα τρία βραβεία, ήταν:

Η ομάδα Stealth, με συντονιστή τον Δημήτρη Γιαννάκη, κατέκτησε το πρώτο βραβείο και, μαζί με αυτό τη δυνατότητα να παρουσιάσει την ιδέα της στην ομάδα διοίκησης της Groupama, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Παρίσι. Επίσης, μία θέση στο τρίμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης για περαιτέρω ωρίμανση της ιδέας στα γραφεία της Groupama Ασφαλιστικής στην Αθήνα και ποσό 3.000€. Η πρόταση της ομάδας δίνει τη δυνατότητα σύναψης e-συμβολαίων με χρήση των τεχνολογιών blockchain και chatbox.

stealth-1stprize

Η ομάδα Django, με συντονιστή τον Δημήτρη Παππά, έλαβε το δεύτερο βραβείο, επίσης θέση στο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης που προσφέρει το HackInnow και ποσό 2.000€. Η δική της πρόταση αξιοποιεί την ανάλυση της συμπεριφοράς των πελατών της εταιρίας, κατά την επικοινωνία τους με τους πράκτορές της (call-centre analytics), με στόχο την αισθητή μείωση του ποσοστού όσων «μετακομίζουν».

django-business-incubation-prize

Τέλος, η ομάδα Roadcube, με συντονιστή τον Δημήτρη Καλαβάση, κέρδισε το τρίτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο 1.000€. Η λύση της είναι μια εφαρμογή για κινητό, που συσπειρώνει τους ασφαλισμένους στον κλάδο αυτοκινήτου, προσφέροντάς τους –συμπληρωματικά με την ασφαλιστική κάλυψη- καλύτερες τιμές σε καύσιμα και άλλες παροχές.

roadcube-3rdprize

Σχολιάζοντας τις υψηλές επιδόσεις όλων των ομάδων, μετά τη λήξη του διαγωνισμού, ο Γενικός Διευθυντής της Groupama Ασφαλιστική, Χρήστος Κάτσιος, δήλωσε ότι «αποτελεί μεγάλη χαρά για όλους εμάς που τόσοι νέοι και νέες, ξεπέρασαν κατά πολύ τις αρχικές μας προσδοκίες και, κυρίως, τα συνηθισμένα στεγανά της ιδιωτικής ασφάλισης με τις ανατρεπτικές τους ιδέες και προτάσεις. Αυτό που ζήσαμε στο Ηackinnow μας δίνει ξεκάθαρο μήνυμα, ως ασφαλιστική εταιρία, αλλά και εθνικά, να νιώθουμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Για το λόγο αυτό, καθώς και για προδιαγεγραμμένες στρατηγικές μας αποφάσεις, συνεχίζουμε να επενδύουμε στηρίζοντας πιστά μια εκ των εταιρικών μας Αξιών, την Καινοτομία».

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής του Corallia, καθ. Βασίλης Μακιός, τόνισε από την πλευρά του, ότι «οι 16 συμμετέχουσες ομάδες οδήγησαν στη γέννηση νέων ιδεών, ανέδειξαν νέα ταλέντα και συνέδεσαν τον κλάδο της Ασφάλισης με την καινοτομία».

Το “παρών” στην έναρξη του Ηackinnow έδωσε και ο Γάλλος Πρέσβης στην Ελλάδα, Christophe Chantepy.

Share.

Leave A Reply