Το νέο «ανακάτωμα» στα υπουργεία που έφερε ο ανασχηματισμός είχε ως αποτέλεσμα τη σύσταση ενός νέου υπουργείου με την ονομασία υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με υπουργό τον Νίκο Παππά. Εκ πρώτης όψεως το γεγονός ότι όλες οι αρμοδιότητες του τομέα των Επικοινωνιών μαζεύονται σε ένα υπουργείο είναι θετικό, ωστόσο, μένει να δούμε τις πολιτικές που θα ασκηθούν.

9d551eb05ed9b7cdfa19402e37982c5f

Ειδικότερα, στο νέο αυτό υπουργείο σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα μεταφέρονται 3 γενικές γραμματείες:

α) Η νεοσύστατη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής όπως έχει διαμορφωθεί μεταφερόμενη σε αυτό ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού. β) Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μεταφερόμενη σε αυτό ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού. Στο συνιστάμενο υπουργείο μεταφέρεται η εποπτεία φορέων που ασκούν έργο τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων για τους οποίους έως την έκδοση του παρόντος αρμόδιος ήταν ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Με άλλα λόγια η ΕΕΤΤ βρίσκεται πλέον υπό την εποπτεία του νέου υπουργείου και όχι του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων που μετονομάστηκε σε υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. γ) Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας  μεταφερόμενη σε αυτό ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού.

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply