Μία επιτροπή με έδρα στην Ελβετία, που έχει ως μέλη τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες στον κόσμο, συνέστησε μία task force με σκοπό την καταπολέμηση της ψηφιακής απάτης.
Συγκεκριμένα, στόχος είναι η διασφάλιση των διεθνών συναλλαγών και η προστασία των συναλλαγών μεταξύ των ίδιων των τραπεζών. Ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι η επιτροπή αναμένει το πόρισμα από την έρευνα της task force, καθώς είναι ακόμα νωρίς για προβλέψει τα αποτελέσματα του εγχειρήματος. Αφορμή για τη σύσταση της εν λόγω task force ήταν η ψηφιακή κλοπή 81 εκ. δολαρίων από το λογαριασμό που διατηρούσε η Τράπεζα του Μπαγκλαντές στην Ομοσπονδιακή Αποθεματική Τράπεζα της Νέας Υόρκης. Αυτό το περιστατικό hacking αποκάλυψε κενά ασφαλείας στη συνολική υποδομή χονδρικής πώλησης, και στο σύστημα επικοινωνίας SWIFT (γνωστό και ως BIC) που χρησιμοποιούν όλες οι τράπεζες για την καθημερινή χρηματοδότηση τους.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply