Το Whatsapp θα επιτρέψει στο Facebook να δει τον αριθμό του κινητού σας

0

Όταν το Whatsapp εξαγοράστηκε από το Facebook το 2014, ο ιδρυτής του πρώτου διαβεβαίωσε τους χρήστες της εφαρμογής ότι δεν θα αλλάξει κάτι στην πολιτική ιδιωτικότητας, και εγγυήθηκε την προστασία των προσωπικών δεδομένων τους.
whatsapp-facebookΦαίνεται όμως πως τελικά υπέκυψε στις πιέσεις του «Zuck», ανακοινώνοντας ότι ο αριθμός κινητού κάθε χρήστη του Whatsapp θα μπορεί πλέον να προσπελαστεί από το Facebook. Επισήμανε ότι πρόσβαση θα έχει μόνο το Facebook και όχι τρίτοι, όπως διαφημιστικές εταιρείες. Η αιτιολογία είναι ότι αυτή η κίνηση θα επιτρέψει στους χρήστες να λαμβάνουν πιο σχετικές με τα ενδιαφέροντα τους διαφημίσεις, όπως και καλύτερες προτάσεις για νέους φίλους στο Facebook. Το Whatsapp από την πλευρά του ισχυρίζεται πως θα ωφεληθεί συγκεντρώνοντας πιο αναλυτικά στοιχεία χρήσης, και καταπολεμώντας πιο αποτελεσματικά το spam.

Οι ίδιοι οι χρήστες πάντως δεν φαίνονται πεπεισμένοι, καθώς κάποιοι δηλώνουν διατεθειμένοι ακόμα και να σβήσουν το λογαριασμό τους στο Facebook, για να προστατέψουν τον τηλεφωνικό αριθμό τους. Το Whatsapp διευκρίνισε παρ’όλα αυτά ότι οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να μη μοιράσουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους με το Facebook.

Share.

Leave A Reply