Θετική εξέλιξη στην υπόθεση κατά της Blackberry για παραποίηση στοιχείων

0

Σαν να μην είχε ήδη αρκετά προβλήματα, η Blackberry έχει τον τελευταίο καιρό να αντιμετωπίσει και μία δικαστική διαμάχη στην Αμερική.
blackberry-lawsuitΣυγκεκριμένα απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της, με την αιτιολογία ότι παραποίησε τα στοιχεία πορείας του smartphone Z10 στην αγορά, ώστε να φαίνεται θετικότερη απ’ότι στην πραγματικότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η τιμή της μετοχής για την εταιρεία, κάτι που θεωρήθηκε ως εξαπάτηση προς τους επενδυτές. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα -ομολογουμένως αδύναμο- ήταν ότι οι εναγόμενοι θα έπρεπε να ήξεραν από πριν ότι η πορεία του Z10 δεν θα ήταν τόσο επιτυχής.

Έτσι το 2ο εφετείο στη Νέα Υόρκη απεφάνθη ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία ώστε να ευσταθεί η κατηγορία. Παρ’όλα αυτά δεν απέσυρε τη μήνυση, αλλά αντίθετα την προώθησε σε ένα μικρότερης ισχύος δικαστήριο. Σημειώστε ότι παρόμοια ευνοϊκή απόφαση είχε εκδοθεί για τη Blackberry και το 2015, με την τελευταία απλά να επιβεβαιώνει την ισχύ της πρώτης. Γι’αυτές τις εξελίξεις, ούτε η Blackberry ούτε οι ενάγοντες έχουν κάνει κάποιο σχόλιο.

Share.

Leave A Reply