Τέλος στην παραγωγή του Blackberry Classic smartphone

0

Όταν είχε ανακοινώσει πριν από λίγες μέρες η Blackberry ότι θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πιο «έξυπνου» software, δεν περίμενε κανείς ότι θα το έκανε εις βάρος του hardware.
blackberry-classicΌπως έγινε γνωστό μέσω του επίσημου blog της, η εταιρεία πρόκειται να σταματήσει την παραγωγή του Blackberry Classic, κάτι που προκάλεσε πτώση κατά 4% στη μετοχή της. Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε κυκλοφορήσει στα τέλη του 2014, με φυσικό πληκτρολόγιο, σε πλήρη αντίθεση με την επικρατούσα τάση της αγοράς προς τις capacitive οθόνες αφής. Ως αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την έλλειψη εφαρμογών στο Blackberry 10, συγκριτικά με τα iOS και Android, δεν είχε επιτυχή πορεία, παρά τις θετικές κριτικές που απέσπασε. Από τα 927 εκ. δολ. που περίμενε η Blackberry, οι πωλήσεις του Classic απέφεραν μόνο 793 εκ. δολ.

Σύμφωνα με αναλυτές, χωρίς κάποιο mid-range μοντέλο, η Blackberry δεν θα καταφέρει να διατηρήσει σε λειτουργία το τμήμα των συσκευών της, ούτε καν να το πουλήσει σε κάποια άλλη εταιρεία. Εκτός αυτών, η Γερουσία των ΗΠΑ ενημέρωσε τις Verizon και AT&T ότι όλες οι συσκευές που τρέχουν Blackberry 10 θα αποσυρθούν, παρ’όλο που η ίδια η Blackberry επιμένει ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ακόμα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, παραδέχτηκε ότι έχει αντικαταστήσει τη Blackberry συσκευή του, αν και δεν διευκρίνισε με ποιο smartphone.

Share.

Leave A Reply