Επένδυση 450 εκ. ευρώ από την Κομισιόν για την ψηφιακή ασφάλεια

0

Η Κομισιόν ανακοίνωσε τη συνεργασία μεταξύ εταιρειών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για την ενίσχυση της ψηφιακής ασφάλειας, επενδύοντας 450 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας.
eu-cybersecurityΕυελπιστεί ότι αυτή θα είναι η αρχή επενδύσεων, εκ μέρους των ίδιων των εταιρειών, που θα φτάσουν τα 1,8 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, υπό την εκπροσώπηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφαλείας (EOS). Θα συμμετέχουν επίσης κρατικές αρχές, κέντρα έρευνας και πανεπιστήμια, ενώ τα αποτελέσματα θα βρουν εφαρμογή στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, των μεταφορών και της οικονομίας. Σύμφωνα με μελέτη της Κομισιόν, το 80% των ευρωπαϊκών εταιρειών έχουν δεχτεί τουλάχιστον μία ψηφιακή επίθεση μέσα στον τελευταίο χρόνο, ενώ τα περιστατικά σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 38% το 2015.

Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος, ένας από τους βασικούς στόχους θα είναι η αντιμετώπιση του κερματισμού στην ευρωπαϊκή αγορά ψηφιακής ασφάλειας. Ως παράδειγμα, αναφέρθηκε η εφαρμογή ενός ενιαίου ευρωπαϊκού πλαισίου πιστοποίησης για τις εταιρείες ψηφιακής ασφάλειας, αντίθετα από τη σημερινή κατάσταση, όπου σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται διαφορετική πιστοποίηση σε κάθε κράτος-μέλος. Επιπλέον θα ερευνηθούν τρόποι ώστε καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδοτικά πακέτα, στις μικρές αγορές, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο επενδύσεων.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply