Επένδυση 9 δις ευρώ στο VR από την HTC

0

Στο πλαίσιο του ασιατικού Mobile World Congress, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Σαγκάη, η HTC ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 9 δις ευρώ στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας.
htc-vrΣυγκεκριμένα, θα συνεργαστεί με την κοινοπραξία VRVCA (Virtual Reality Venture Capital Alliance), στην οποία συμμετέχουν ούτε λίγο ούτε πολύ 28 εταιρείες. Ο πρόεδρος της HTC Κίνας έκανε κάποιες ενδιαφέρουσες δηλώσεις, μεταξύ των οποίων ότι το VR θα είναι η τεχνολογία που θα ξεπεράσει τα smartphones σε αριθμό πωλήσεων, όπως έκαναν τα τελευταία για τα PC. Συνέχισε, λέγοντας ότι πιστεύει πως το VR θα επικρατήσει για πάνω από 9 χρόνια, αντικαθιστώντας κάθε είδους οθόνες. Πρόωρα αισιόδοξη θα χαρακτηρίζαμε εμείς τη γνώμη του, λαμβάνοντας υπ’όψη ότι ούτε το 3D κατάφερε να εδραιωθεί όσο ήλπιζε, με τις δύο τεχνολογίες να έχουν ως κοινό στοιχείο ότι απαιτούν από τους χρήστες να φορούν άβολα gadgets, πολύ κοντά στα μάτια τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος τόνισε ότι η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει πάνω από 300 εφαρμογές VR, περισσότερες δηλαδή από όσες υπάρχουν για τα Oculus και Gear VR. Επίσης πριν από 2 μήνες η HTC ξεκίνησε το πρόγραμμα ViveX Accelerator, για ανάπτυξη ενός πλήρους VR οικοσυστήματος, το οποίο έχει ήδη λάβει αιτήσεις συμμετοχής από 1200 εταιρείες παγκοσμίως.

Share.

Leave A Reply