Σε έντονη διένεξη η Qualcomm με την Meizu στην Κίνα

0

Ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην αγορά των mobile επεξεργαστών, η Qualcomm, κατέθεσε μήνυση κατά του γνωστού κατασκευαστή smartphones, Meizu, στο Πεκίνο.
qualcomm-meizuΑιτία στάθηκε η συμφωνία με τις αρχές της Κίνας που έδωσαν το δικαίωμα στην Qualcomm να επιβάλλει χρεώσεις για τη χρήση της τεχνολογίας της. Αν και 100 εταιρείες στην Κίνα έχουν ήδη συμβιβαστεί με τους όρους της συμφωνίας, η Meizu όχι μόνο αρνείται να επωμιστεί τις χρεώσεις, αλλά αρνείται και οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με την Qualcomm. Η τελευταία παίρνει για πρώτη φορά μία τόσο δραστική νομική απόφαση, καθώς η συμφωνία της επιτρέπει να λαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό από των κερδών από την αδειοδότηση της τεχνολογίας της, ενώ η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά κινητών παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως μέρος της ίδιας συμφωνίας, που τέθηκε σε ισχύ τον Φεβρουάριο του 2015, η Qualcomm κατέβαλε επίσης πρόστιμο 876 εκ. ευρώ, για την κατηγορία κατάχρησης της ισχυρής θέσης της. Εκτός αυτού αντιμετώπισε καθυστερήσεις πληρωμών, ή μειωμένες απολαβές, από κάποιες εταιρείες. Στο 1ο τρίμηνο του 2016, η Meizu κατείχε την 28η θέση, σύμφωνα με την IDC, με το 0,4% της παγκόσμιας αγοράς.

Share.

Leave A Reply