Τον Αύγουστο ο διαγωνισμός για τις 4 τηλεοπτικές άδειες

0

Για τον Αύγουστο και συγκεκριμένα από 12 έως 17 προγραμματίζεται η διεξαγωγή της δημοπρασίας για τις 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου με μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.

papas

Σύμφωνα με την προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας που δημοσιοποιήθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής ορίστηκε για τις 4 Ιουλίου, η ανακοίνωση των προεπιλεγέντων θα γίνει στις 14 του ιδίου μήνα, η προθεσμία προδικαστικών προσφυγών μέχρι τις 25, ενώ η ανακοίνωση οριστικού καταλόγου συμμετεχόντων και η αποστολή δελτίων συμμετοχής στη δημοπρασία θα γίνει στις 2 Αυγούστου.
Ο κ. Παππάς δήλωσε σχετικά ότι πρόκειται για σημαντική στιγμή, αφού «η Ελλάδα παύει να κατέχει τη ντροπιαστική «αποκλειστικότητα» της μοναδικής ευρωπαϊκής χώρας που ποτέ δεν έκανε διαγωνισμό για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς». «Ο διαγωνισμός είναι γεγονός», τόνισε, «παρά τις προβλέψεις και την επιθυμία ορισμένων για το αντίθετο». Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε ότι υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε «να είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και το πόθεν έσχες των κεφαλαίων που θα επενδυθούν στη συγκεκριμένη αγορά».

Να σημειωθεί ότι κατά των σχετικών με τη διαδικασία αποφάσεων του υπουργού Επικρατείας έχουν κατατεθεί προσφυγές από τα υφιστάμενα κανάλια η εξέταση των οποίων δεν έχει ακόμα οριστεί.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ελληνικές ή ξένες ανώνυμες εταιρείες, υπό σύσταση Α.Ε., κοινοπραξίες και υπό σύσταση κοινοπραξίες που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα των μέσων ενημέρωσης. Η αίτηση συμμετοχής συνοδεύεται από παράβολο 30.000 ευρώ.

Βάσει της προκήρυξης για κάθε άδεια, η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας είναι 3 εκατ. ευρώ. Στον πρώτο γύρο το «βήμα» είναι 500.000 ευρώ. Στη συνέχεια, το «βήμα» διαμορφώνεται κατά την κρίση της Επιτροπής Διεξαγωγής Διαγωνισμού, με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ ανά γύρο.

Το τίμημα καταβάλλεται σε 3 ισόποσες δόσεις (με τραπεζικές επιταγές), σε 15 μέρες από την ανακήρυξη, εντός 12 μηνών και εντός 24μηνών από τη χορήγηση της άδειας. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε από τις δόσεις, ανακαλείται η άδεια. Οι άδειες χορηγούνται εντός 90 ημερών από την ανακήρυξη.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply