Παρασκευή, 24 Μαρτίου

“Κλείδωσαν” οι νέοι φόροι σε σταθερή τηλεφωνία και συνδρομητική TV

0

Νέοι φόροι στη σταθερή τηλεφωνία και τη συνδρομητική τηλεόραση «κλειδώνουν» τελικά στο νέο «πακέτο» έμμεσης φορολογίας που πρόκειται να συμφωνήσει η κυβέρνηση με του δανειστές και θα ψηφιστεί άμεσα από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

 tax

Η κυβέρνηση φαίνεται πως πείστηκε να μην αυξήσει περαιτέρω τον φόρο στην κινητή τηλεφωνία και ενστερνίστηκε την άποψη, που εν πολλοίς είχε εκφραστεί και από την τηλεπικοινωνιακή αγορά, ότι το «μικρότερο» κακό είναι η φορολογία στη σταθερή και όχι η αύξησή της στην κινητή, υπηρεσία περισσότερο ευάλωτη στον ανταγωνισμό από εταιρείες άλλων ευρωπαϊκών χωρών με μικρότερη φορολογία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαρροές οι νέοι φόροι έχουν ως εξής:

Στη συνδρομητική τηλεόραση θα θεσπιστεί ειδικό τέλος 10% στους λογαριασμούς από την 1η Ιανουαρίου 2017. Ειδικό τέλος 5% θα μπει στους λογαριασμούς της σταθερής τηλεφωνίας επίσης από την  1η Ιανουαρίου 2017 και εδώ μένει να δούμε πως θα εφαρμοστεί τη στιγμή που ένα μεγάλο πλέον μέρος καταναλωτών τιμολογείται σε ένα λογαριασμό για περισσότερες υπηρεσίες.

Η εκτίμηση είναι ότι η αγορά που θα επηρεαστεί περισσότερο ως προς την ανάπτυξή της (διείσδυση σήμερα περί το 25%) θα είναι η συνδρομητική τηλεόραση, καθώς για τους καταναλωτές η σταθερή τηλεφωνία κατατάσσεται στις απολύτως αναγκαίες υπηρεσίες.​

 

Share.

Leave A Reply