Όπισθεν ολοταχώς στην ιδιωτικοποίηση της Cyta

0

Αλλαγή δεδομένων επέρχεται για τη CYTA μετά την απόσυρση από την κυπριακή κυβέρνηση των πέντε νομοσχεδίων που βρίσκονταν ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και αφορούσαν την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

CYTA (1)

Σύμφωνα με τον κυπριακό Τύπο η απόσυρση των νομοσχεδίων έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών, έπειτα από ενημέρωση του γενικού διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών και προέδρου του ΔΣ της CYTA Χρίστου Πατσαλίδη.

Παράλληλα σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης αποδίδει την απόσυρση των νομοσχεδίων στις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί από την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων σχετικά με την αποκρατικοποίηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών. Προσθέτει ωστόσο ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρεί επιβεβλημένη σε πρώτο στάδιο τη δημιουργία προϋποθέσεων για την λειτουργία της CYTA ως πιο ευέλικτου οργανισμού, υπό καθεστώς νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου και μοναδικό μέτοχο το κράτος και σε δεύτερο στάδιο την προσέλκυση στρατηγικού συνεργάτη – επενδυτή. Προς την κατεύθυνση αυτή – συμπληρώνεται – πως η κυβέρνηση θα επανέλθει με νέα πρόταση νομοσχεδίων και σχετικών κανονισμών.

Κατόπιν αυτών με ενδιαφέρον αναμένεται το νέο σχέδιο της κυπριακής κυβέρνησης για την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, ενώ αναφορικά με τη θυγατρική της στην Ελλάδα, όπως εκτιμάται, οι όποιες εξελίξεις, εφόσον υπάρξουν, θα συνδέονται με τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα και την πορεία της ενοποίησης της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

Share.

Leave A Reply