Αναπτυξιακό νόμο με έμφαση τις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών) υπόσχεται το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν την Παρασκευή τα στελέχη του στους ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ στην Ελλάδα σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τα  βασικά αναπτυξιακά εργαλεία (νέος Αναπτυξιακός Νόμος, Προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-20).

ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ

Μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης,  επικεντρώθηκε στον ρόλο του Αναπτυξιακού Νόμου που θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα. Αφού παρέθεσε τα βασικά χαρακτηριστικά της οικονομίας, διαχρονικά αλλά και μετά το ξέσπασμα της κρίσης, εστίασε στην ανάγκη ενός τεράστιου νέου κύματος επενδύσεων, που θα αναπληρώσει το «κατεστραμμένο» κεφάλαιο των τελευταίων ετών.

Όπως είπε κεντρική θέση στον σχεδιασμό έχουν η τεχνολογική αναβάθμιση, ο αναπροσανατολισμός της οικονομίας σε κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας και η διαμόρφωση μιας νέας εξωστρεφούς εθνικής ταυτότητας, που θα βασίζεται στην ανάπτυξη τομέων όπως των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας.

Ο κ. Λαμπριανίδης μίλησε για νέο «branding» της Ελλάδας και για στόχο η  Ελλάδα να αναδειχθεί σε πόλο προσέλκυσης επενδύσεων ΤΠΕ, ανάπτυξης τους, παραγωγής και εξαγωγής εξειδικευμένων προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών ΤΠΕ (γενικές εφαρμογές,  Μηχανική, ηλεκτρονική υγεία, ρομποτική, αεροδιαστημική, αναψυχή, π.χ. video games,  ασφάλεια και πολιτική προστασία).

Στις πολιτικές ενίσχυσης και επίτευξης του στόχου μεταξύ άλλων ανέφερε φορολογικές απαλλαγές, επιχορηγήσεις, επιδότηση μισθολογικού κόστους, χρηματοδοτικά εργαλεία  (κεφαλαιουχική συμμετοχή, εγγύηση δανείου, δάνειο κλπ) σταθερό φορολογικό σύστημα καθώς ταχεία αδειοδότηση. ​


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply