Μέσω internet αντάλλαξαν φέτος ευχές οι πελάτες κινητής σε όλη την Ελλάδα, καθώς η κίνηση δεδομένων στα δίκτυα 4G και 4G+ της COSMOTE τις ημέρες των γιορτών αυξήθηκε κατά σχεδόν 70% σε σχέση με πέρσι.

COSMOTE 4G+ NEW CMYK

Ο συνολικός όγκος των δεδομένων που διακινήθηκαν από τα δίκτυα κινητής COSMOTE ανήλθε σε 840ΤΒ (ΤeraΒyte), αυξημένος κατά 36% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το 52% του όγκου διακινήθηκε μέσω των social media. Πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατά την περίοδο των εορτών αναδείχτηκε το Facebook, όπου η κίνηση των συνδρομητών COSMOTE ξεπέρασε τα 200TB, που αντιστοιχεί στο 30% περίπου της συνολικής κίνησης. Δεύτερο δημοφιλέστερο μεταξύ των social media ήταν το YouTube, με 126ΤΒ, και τρίτο το Instagram, με τις φωτογραφίες που έγιναν uploaded και downloaded να ξεπερνούν σε όγκο τα 27ΤΒ.

Οι εκτεταμένες επενδύσεις του Ομίλου ΟΤΕ κάνουν το δίκτυο 4G της COSMOTE Νο1 δίκτυο σε πληθυσμιακή κάλυψη, υπερέχοντας σημαντικά από τον ανταγωνισμό2, καθώς είναι ήδη διαθέσιμο σε περισσότερο από το 80% του πληθυσμού της χώρας. Στις αρχές του 2015, ο Όμιλος ΟΤΕ προχώρησε στην εμπορική διάθεση και δικτύου 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced, διαθέτοντας εμπορικά ταχύτητες έως και 300Mbps. Αξιοποιώντας τις αυξημένες δυνατότητες του δικτύου κινητής μετά την απόκτηση νέου φάσματος, έκανε διαθέσιμες στους καταναλωτές, πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους στην Ευρώπη, ταχύτητες έως και 375 Mbps. Στα τέλη του χρόνου, παρουσίασε ταχύτητες έως και 500 Mbps, πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους παγκοσμίως.

Ο Όμιλος ΟΤΕ παραμένει με διαφορά ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές, με τις επενδύσεις του μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, να ξεπερνούν τα €2 δισ., ενώ για την επόμενη τετραετία ο Όμιλος έχει εξαγγείλει επενδύσεις ύψους €1,3 δισ. μόνο στην Ελλάδα, κυρίως για δίκτυα σταθερής και κινητής. Μέσα στο 2016, σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω την πληθυσμιακή κάλυψη 4G/4G+, προσφέροντας αποδεδειγμένα αξιόπιστο, γρήγορο internet και κορυφαία ποιότητα επικοινωνίας σε όλη τη χώρα.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply