Μέτρα από την ΕΕ για το ψηφιακό χάσμα ζητούν οι Digital Champions

0

Έκκληση στους αρμόδιους Ευρωπαίους υπουργούς να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος και της έλλειψης δεξιοτήτων στις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών), ώστε η Ευρώπη μπορεί να αποκομίσει τα οφέλη της ψηφιακής εποχής απηύθυναν οι Ευρωπαίοι «Ψηφιακοί Πρωταθλητές».
DEUROPE
Σε ανακοίνωση που φέρει τη υπογραφή τους σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι σήμερα περίπου 100 εκατομμύρια πολίτες της Ε.Ε. δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες και εξαιρούνται από την ψηφιακή κοινωνία και τονίζουν με έμφαση ότι «οι πολίτες της Ευρώπης χρειάζονται περισσότερες δεξιότητες ΤΠΕ, στη δουλειά και στο σπίτι. Η ευημερία της Ευρώπης συνδέεται άμεσα με την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού μας.»

Οι «Ψηφιακοί Πρωταθλητές» θεσμός από τον οποίο η Ε.Ε. δίδει μεγάλη σημασία είναι οι εξής:

Meral Akin-Hecke (Αυστρία), Saskia van Uffelen (Βέλγιο), Gergana Passy (Βουλγαρία), Darko Paric (Κροατία), Στέλιος Χειμώνας (Κύπρος), Ondrej Felix (Τσεχική Δημοκρατία), Linda Liukas (Φινλανδία), Gesche Joost (Γερμανία ), Νίκος Μιχαλόπουλος (Ελλάδα), Gilles Babinet (Γαλλία), Istvan Erenyi (Ουγγαρία), David Puttnam (Ιρλανδία), Riccardo Luna (Ιταλία), Reinis Zitmanis (Λετονία), Kestutis Juskevicius (Λιθουανία), Björn OTTERSTEN (Λουξεμβούργο), Godfrey Vella (Μάλτα), Tineke Netelenbos (Κάτω Χώρες), Wlodzimierz Marcinski (Πολωνία), Antonio Murta (Πορτογαλία), Paul Andre Baran (Ρουμανία), Peter Pellegrini (Σλοβακία), Ales Spetic (Σλοβενία), Andreu VEA-Baró (Ισπανία) και Jan Gulliksen (Σουηδία).

Στην Ελλάδα ακόμα δεν υπάρχει επίσημη παρουσίαση του Έλληνα Ψηφιακού Πρωταθλητή…

Είχε προηγηθεί στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών αρμόδιων για τις τηλεπικοινωνίες ανεπίσημο δείπνο (την περασμένη Πέμπτη) με τη συμμετοχή, εκτός των υπουργών, του Επιτρόπου για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία Günther Oettinger και του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Xavier Bettel. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση συζητήθηκε το πώς τα κράτη μέλη αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν το ψηφιακό χάσμα δεξιοτήτων στις χώρες τους, πώς θα εξασφαλιστεί η αποτελεσματική συνεργασία υπουργείων και με τους ενδιαφερόμενους φορείς και πώς η ΕΕ μπορεί να στηρίξει τα κράτη μέλη στην αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν στη χώρα μας…


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply