Η Apple χάνει αγωγή για πατέντα και περιμένει βαρύ πρόστιμο

0

Η Apple αντιμετωπίζει το σοβαρό ενδεχόμενο να τις επιδικαστεί αποζημίωση που να φτάνει μέχρι και τα 862 εκατομμύρια δολάρια δεδομένου ότι έχασε την πρώτη από μία σειρά δικών δίκη για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, στην οποία την οδήγησε ένα πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

image-Apple

Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison κατέθεσε την αγωγή, υποστηρίζοντας ότι η Apple είχε παραβεί ευρεσιτεχνία που του ανήκει και σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα των επεξεργαστών που η εταιρεία χρησιμοποιεί στα iPhone 5S, 6 και 6 Plus. Μάλιστα, το ίδιο πανεπιστήμιο, έχει ήδη καταθέσει επιπλέον αγωγή για παραβίαση ευρεσιτεχνίας στα νεότερα μοντέλα 6s και 6s Plus.

Η πατέντα αυτή έχει ισχύ από το 1998 και το πανεπιστήμιο είχε ήδη μηνύσει για παραβίαση της Intel. Αν και η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στο δικαστήριο, διευθετήθηκε τελικά εξωδικαστικά και η Intel αποζημίωσε το πανεπιστήμιο με ένα ποσό που παρέμεινε εμπιστευτικό.

Έτσι, μένει να επιδικαστεί το ακριβές ποσό που η Apple θα κληθεί να καταβάλλει για την υπόθεση που μόλις έχασε και μπορεί να φτάσει μέχρι και το δυσθεώρητο ποσό των 862 εκατ. δολαρίων.

Share.

Leave A Reply